0

Я нтра победи Спартак Варна в Габрово с 2:1в  мач от 20-ия кръг на Втора лига. „Соколите“ остават втори с 36 точки, вече на 5 зад лидера Септември София, докато „ковачите“ са седми с 28 и мач по-малко. Това бе първи успех за габровци от 8 октомври насам, когато се наложиха с 1:0 над Спартак Плевен като гост. В този мач имаше всичко - изпусната дузпа, мелета и червен картон.

Янтра много бързо успя да вкара гол и излезе напред в резултата в петата минута, когато след центриране отдясно се стигна до разбъркване в наказателното поле на Спартак и от близка дистанция Иван Василев вкара за 1:0.

В деветата минута домакините удариха за втори път. Капитанът на Янтра Петър Казаков центрира от свободен удар отдясно към наказателното поле, където Иван Василев бе забравен и за втори път прати топката в мрежата на Георги Георгиев – 2:0.

Втората част започна по-добре за Спартак, който бе по-активният тим през първото полувреме. Само две минути след подновяването на играта Даниел Начев намери Виктор Митев, а той с левия крак стреля от малък ъгъл и порази вратата на Християн Василев за 2:1.

В 50-ата минута гостите от Варна получиха страхотен шанс за изравняване на резълтата, след като Петър Вуцов фаулира Ахмед Ахмедов в наказателното поле и това доведе до дузпа. Именно Ахмедов се нагърби с изпълнението, но вратарят Василев хвана ъгъла и отрази удара.

Мачът за Ахмед Ахмедов стана още по-кошмарен, след като си изкара глупав червен картон в 73-ата минута за разправия със съдията Ивайло Ненков, с което остави Спартак Варна с човек по-малко, а „соколите“ пострадаха от численото изоставане и не затрудниха повече вратата на Янтра. Бившият играч на ЦСКА влезе в разправия и с четвъртия съдия, като се очаква Ахмедов да бъде глобен сериозно.

Годината приключи за Спартак Варна, докато в събота, 16 декември, Янтра ще посрещне Бдин Видин в отложен заради снега мач от 18-ия кръг, който ще е последен за тима през 2023 година.