0

К ултова зимна селекция стягат в предпоследния в елита Пирин Бл. На първата тренировка на „орлетета“ за 2022 г. дойдоха футболисти от Европа, Азия и Северна Америка, а се чака и играч от Африка. Става дума за четирима американци, японец, португалец и вратар от Кот д'Ивоар. През пролетта благоевградчани ще бъдат водени от Радослав Митревски, който взе четири точки от ЦСКА и Лудогорец в последните два мача на „орлетата“ през есента, когато бе временно изпълняващ длъжността. Той работи в тандем с легендата Петър Михтарски. „Вече имаме нов спонсор, който гарантира финансова стабилност. Договорът е за 3 години. Те не са ни генерален спонсор, но идват като спонсор и партньор”, каза изпълнителният директор на Пирин Таско Тасков.

„Продажбата на Брахими я наложи икономическата обстановка не само в България, но и в целия свят. Тук е момента да благодаря на кмета г-н Стоянов, който смело мога да го нарека за един от спасителите на Пирин. Легендите на клуба, които на секундата откликнаха за намаляване на заплатите, ще ги спомена един по един - Николай Бодуров, Петър Занев, Станислав Манолев, Светослав Дяков и Слави Костов. Откликнаха на секундата, без 5 секунди преговори. Задачата пред мен беше да намаля фонд работна заплата с 50%. Ако не бяха усилията на г-н Стоянов, тези футболисти и всички останали, с изключение на Конър Хендерсън, който си замина за Англия и сега ще седнем с него за преговори, можеше и да няма първа тренировка. В един такъв момент, след историческата победа над Лудогорец, е много тежко да съобщиш на футболистите, че трябва да влязат в новата финансова рамка”, добави Тасков.

Той след това разясни за евентуалните нови попълнения в отбора. „Имаме един японец, който сме го прегледали, играл е в първа дивизия на Румъния. Идва от втора дивизия на Швеция. Имаме един португалец, който се твърди, че е по-добър и от Брахими. Имаме и един футболист, който Брахими ни го предложи. Имаме четирима американци по програмата със Сокър университета. Имаме две-три момчета, които са на проби. Преговаряме с вратар, който е бил национал на Франция до 17 години и е викан в националния отбор на Кот д'Ивоар - в мъжкия отбор. За Брахими получаваме около 6-цифрена сума“, добави Тасков.