0

Н ационалният отбор по футбол на България се изправя срещу Грузия във втория си мач от група 4 на Лига С в турнира Лига на нациите. Двубоят е от 21.45 ч. на стадиона в Разград, като ще бъде предаван и по БНТ1.

Промени се очакват най-вече в халфовата линия, където най-вероятно ще започнат Доминик Янков, Ивайло Чочев, Илиян Стефанов и Георги Костадинов.

Селекционерът Ясен Петров вярва, че тимът ни ще контролира посоката, в която ще се развива двубоят.

"Дали ще е лесен или труден двубоят, зависи от това как ние ще го направим. Няма лесни или трудни съперници, има начин на реакция от нашия отбор. Ако тимът ни е концентриран, опита се да играе футбол и си вземе положенията, може да стане лесен мач, но може да стане и труден", сподели наставникът в интервю за БНТ.

До момента България и Грузия са се изправяли шест пъти един срещу друг, като в официалните мачове "лъвовете" имат две победи, равенство и загуба. Двете приятелски срещи завършват с успех на България, включително и последният мач между двата тима, който се игра в началото на септември 2021-ва година.

Преди срещата Тодор Неделев сподели, че домакинското предимство ще позволи на "лъвовете" да покажат мощта си в преден план.

"Мачът с Грузия е много важен за нас. Трябва да играем по-добре от този със Северна Македония, за да спечелим. Малко атакувахме в предишния мач. Мачът е на наш терен, трябва повече да атакуваме", каза той в интервю за предаването "Арена спорт".

Според играча на Ботев Пловдив съотборниците му трябва да покажат самочувствие, за да се поздравят с успеха.

Централният бранител Андреа Христов също се съгласи с мнението на съотборника си.

"Единственото нещо, което липсваше в мача със Северна Македония бе увереност и самочувствие. Започнахме по-добре от тях, след гола имаше лека плахост. Надявам се този мач това да не окаже такова влияние и да се представим по-добре", допълни той.

Бранителят вярва, че партньорството му с неговия брат Петко ще им помогне да се представят на високо ниво.

"Играем двойка централни защитници с брат ми, сработили сме се до високо ниво. Надявам се да вдигнем самочувствието и да се представим по-добре в мача с Грузия. Не мисля, че мачът ще е същия, като при победата с 4:0 в контролата през септември. И на двата отбора липсваха доста футболисти, но се надявам да е същия резултатът", коментира той.