0

С елекционерът на българския национален отбор по футбол Ясен Петров заяви, че не е доволен от равенството 1:1 с Република Северна Македония. Българските футболисти поведоха с попадение на Кирил Десподов, но в началото на втората част гостите изравниха.
Според Петров, българският отбор може много повече, а също така е допуснал и доста грешки.

"Желанието ни беше да победим. Но истината е, че срещнахме един доста обигран отбор. На моменти не успяхме да се ориентираме в средата на терена.

Не можахме да ги удържим в началото на второто полувреме. Допуснахме много елементарни грешки. Аз знам, че нашият отбор може повече. Но го отдавам на прекаленото желание и припряност, нервност. Защото наистина те днес искаха да победят.

Исках да подходим умно, но в началото на второто полувреме не подходихме така и от наша грешка стана този нелеп гол. Допуснахме доста – една след друга, все елементарни грешки. Но това е футболът. Трябва да ги отстраняваме и трябва да продължим напред. 

Имаме играчи, които не са на терена всеки мач, не са в най-добро състояние. Знаете, че Петко Христов не беше тренирал два седмици, а Андреа в момента не играе в клубния си отбор. Но въпреки всичко, ние залагаме на тях. И аз смятам, че те днес се справиха добре. Знаете, че и Антон Недялков имаше проблеми, когото се опитахме тези дни да го вдигнем. Той даде всичко от себе си.

Попитан дали е било премерен риск да започне с Филип Кръстев, а не с Георги Костадинов, Петров каза: "Нашата идея беше да играем футбол. Вие виждате - и те имат много добри футболисти, които играят в силни отбори. Определено е добър отбор, сработен. Нашата идея беше да играем, защото Филип може да играе.  Но имаше една нервност в играта на отбора", повтори Петров.

За смените в атаката, той обясни, че е направил промяната поради липсата на игрова практика и у Атанас Илиев, и у Георги Минчев.

"След това влезе Мартин Минчев, него в последно време го пускат повече титуляр. Повечето от тях нямат игрова практика. Искат, но е различно, ако играят или не играят редовно. Надявам се да не сме припрени и в мача с Грузия. Искам да благодаря на публиката, създадоха прекрасна атмосфера. Благодаря им".

Авторът на гола за България Кирил Десподов не скри разочарованието си. "Разбира се, че сме разочаровани. Накрая можеше и да победим. Не знам сега дали е имало дузпа, защото не съм гледал повторенията. Доколкото чух, имало е игра с ръка, но по-скоро няма как да се даде.

"Не успяхме да победим, а с оглед на играта – може би се получи закономерно равенство. Без Тодор Неделев, без този невероятен пас, който ми даде, аз нямаше как да отбележа този гол.

"Мисля, че всеки от нас дава максимума от себе си в атака. Но се надявам да създаваме повече положения, защото днес не създадохме.

"Отборът на Северна Македония имаше повече ситуации от нас. Но ще направим всичко възможно да се вдигнем следващия мач, който е след три дни. Да изчистим главите и вземем на всяка цена три точки, защото само така ще останем в играта за 1-ото място в групата.

"Да, съгласен съм с мнението, че започнахме мача много плахо. В първите 15 минути играхме много плахо. И това си говорихме на полувремето. Реално погледнато, от какво се притесняваме? Играли сме срещу топ-отбори и няма от какво да се притесняваме. Излизаме да играем футбол, а и тука е сцената, на която да покажеш колко си добър. И да защитиш фланелката.

"След това се отпуснахме, но пък трудно взимахме топката. Видеото, което пуснахме, е моя инициатива. Това е цялата истина, с това видео намеквам нещо. Искам и трябва всички да играем със сърце и душа за България", завърши Футболист номер 1 на България за 2021-а година.

Полузащитникът на Левски Георги Миланов също не е доволен от резултата, но отчете, че съперниците имат огромно израстване в последните две години.

"Не успяхме да победим и няма как да е положителен този резултат за България. Играхме срещу един добър отбор, който през последните така две години имат огромно израстване. Респект към тях, но мисля, че показахме много мъжка игра. Борихме се до край и имахме шансове да отбележим и втори гол.

Накрая имаше една спорна ситуация. Но като цяло се получи един хубав двубой. Времето беше изключително тежко и за двата отбора, особено през първото полувреме и затова не се получи тогава толкова динамичен мач. Но дадохме всички от себе си.

Като цяло откакто въведоха използването на ВАР, не можеш да се зарадваш на всеки един гол. Така бях и спокоен докато не видях какво ще се случи. Щеше да е хубаво да даде дузпата, но това е.

Но имаме още три мача и смятам, че след всеки мач ще играем все по-добре и по-добре.

Можеше да бъдем малко по-агресивни в нападение, за мене няма проблем на каква позиция играя. Просто се радвам, ако мога с моя опит да помагам на отбора.

Мачът с Грузия е важен, както всички други. Трябва да побеждаваме, ако искаме да сме първи в групата. Имаме добър шанс за това. Доста добри футболисти сме се събрали, но доста е и тежък този лагер, защото идваме след много трудни мачове. Но аз съм сигурен, че ще извлечем максимума от този мач и ще победим.“