0

С елекционерът на България Ясен Петров бе настроен самокритично след 0:4 от Швейцария, като пое изцяло върху себе си вината за разгрома в последната световна квалификация.

"Днес абсолютно нищо не се получи. Швейцария игра много силно, особено Шакири. Както и доста от футболистите им, които играят в средата на терена. Особено по десният фланг ни направи доста проблеми и повечето трудности дойдоха оттам“, започна той.

По думите му отборът не е бил подреден правилно. „Основно за това, нали знаете - когато загуби един отбор, вина носи треньорът. Така че поемам цялата отговорност. Неприятна загуба, с която завършихме годината. Нямам какво повече да кажа.

Отборът рухна в началото на второто полувреме. Нямам обяснение. Видяхте каква обстановка създадоха домакините, как ги подкрепяше публиката, нямаше свободно място. Просто изведнъж рухнахме.

Знаете, че никога няма да кажа лоша дума за футболист. Аз поемам вината. Ако има обвинения, нека са към мене. Може би не съм направил правилните смени, може би не съм избрал правилните хора.

Тука виждаме, че класата е много голяма спрямо отбори в Италия и Швейцария. Може би не съм направил правилните смени, може би съм закъснял, може би сме объркали състава. Може би не сме уцелили и състава, който да отговори на тяхната агресия. Много са причините, но тепърва ще правим анализи.

Искахме да освежим нападението, но и това не се получи. Другата смяна беше принудителна, видяхте как удариха Турицов в лицето.“

Запитан каква е оценката му за цялата 2021-а година, Ясен Петров отговори: "За нас беше важно да подмладим отбора и се случи. Но виждате, че срещу силни противници играта не се получава.

Направихме някои победи, но в днешния мач трябваше да се види, че тези победи са вдигнали самочувствието на нашите футболисти. Но просто не се получи. Разликата в класите е огромна", констатира Петров.

"Относно моя договор. Моето желание е да продължим да работим и да си изпълним мисията. Да се надяваме, че ще дойдат по-добри дни. Днес отборът на Швейцария ни изнесе един урок", коментира селекционерът на България, чийто договор изтича през декември.