0

С транна и незапомнена в Левски история предизвика доста шушукания и особени погледи в лагера на "сините". От съблекалнята на тима разкриха пред вестник "Мач Телеграф", че много от футболистите са шокирани от присъствието на изпълнителния директор на клуба Иво Ивков по време на голяма част от лагера в Дубай.

На фона на широко огласяната финансова криза в Левски Иво Ивков ще изкара общо около 21 дни с отбора в арабската държава. И това, след като основният спонсор на клуба трябваше да дава извънредни пари, за да се платят заплатите на футболистите.

Отделно играчите са доста развеселени и от действията на Иво Ивков, който обичал да играе "бокс със сянка", какъвто е терминът за бой с въображаем съперник, докато футболистите са на терена. Той нанасял серия от крошета и прави удари във въздуха край тъчлинията, което не оставало незабелязано от играчите и предизвиквало много коментари.

Отделно Ивков привикал и жена си в Дубай, където е една от най-предпочитаните туристически дестинации за българите.

Самият изпълнителен директор на Левски обявил, че иска да е на лагера, за да може да води по-добра комуникация със старши треньора Станимир Стоилов.

Интересно е да се уточни, че по време на лагера в Дубай плътно с първия отбор е и директорът на "синята" школа Йончо Арсов, който пропусна старта на подготовките на юношите на "Герена".

Много рядко се среща в световната футболна практика изпълнителен директор, който е далеч от спортната част, и шеф на детско-юношеската школа да са на подготовка с първия отбор.

30 000 евро се развъртат заради казуса "Русия"

30 000 евро ще се развъртят около трите провалени контроли на Левски с руските клубове. Припомняме, че първи Краснодар отмени мача си със "сините", а след това от "Герена" обявиха, че няма да играят със Спартак Москва и Урал заради натиск от феновете. 

Според информация на "Мач Телеграф" неустойката за всеки един от тези провалени мачове е 10 000 евро. Така Левски ще получи толкова от Краснодар, но ще трябва да даде общо 20 000 на Спартак и Урал.