0

С тарши треньорът на Черно море Илиан Илиев не остана никак доволен след драматичното поражение с 2:3 в гостуването на Лудогорец.

„Съжалявам много. Футболистите дадоха максимума си, имахме и контузени. Вложиха се максимално. Второто полувреме е олицетворение на българския футбол в последните години. Пълна излагация от съдията. Второто полувреме нямаше фалове за нас, дузпи и втория жълт. Ако това е нарушение… Целият български футбол в едно полувреме“.

„Второто полувреме три наши фала в атака не бяха свирени в първите 15 минути. Лудогорец не е случаен отбор и има добри футболисти. За футбол няма да коментирам изобщо. Повече такива момчета като този главен съдия.. Тези съдии са сложени само да слугуват. Първото полувреме се играеше футбол. Второто полувреме всичко отиде… Знаехме, че ще бъде така, защото, ако Лудогорец не вземе днешния мач, всичко отиваше към ЦСКА при евентуална тяхна победа. За футбол няма какво да говоря. Нищо ново за нашата действителност в последните години“, заяви Илиев.

Новият наставник на Лудогорец Ивайло Петев пък нарече успеха заслужен, но добави, че му е нужно време, тъй като от прекалено кратко време е начело на тима.

„Доста нервен мач. В началото имаше малко напрежение. Не бяхме чак толкова убедителни. Черно море стигна до два гола с две атаки. Вторият гол даже... ние имахме доминация. Една наша грешка направи така, че пак бяхме догонващи. На полувремето опитахме да засилим фланговете и да ускорим темпото. Имаме млад отбор с много качество“.

„Имаше реакция от тима, което е похвално. В минутите ни на доминация допуснахме да сме догонващи. Нужна е здрава психика. Ясно е, че напълно заслужено взехме трите точки. Трябва известно време. За 3 дни е трудно да имаш чиста снимка върху всички играчи. Целта е да се подобряваме“, заяви още новият стар наставник на „орлите“.

Националът Кирил Десподов, който вкара и трите гола за успеха, сподели, че Лудогорец не е имал друга алтернатива, освен победа в днешната среща. Офанзивният футболист добави, че се радва да работи с новия треньор Ивайло Петев. 

"Щастлив съм, след като сме победили. Това е най-важното. Радвам се, че помогнах на отбора да измъкнем тежка победа. Ние нямахме друг избор. Всеки мач в момента е много важен. Всеки три точки са много важни. Нямахме друг избор, освен победата. 

Г-н Петев е от много кратко време тук. Със сигурност ни даде по-голяма мотивация и спокойствие. Няма как да промени много неща за пет дни. Радвам се, че е тук. Отборът е щастлив, че г-н Петев ни е треньор", каза Десподов.