0

С тарши треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира декларацията на Лудогорец, с която тимът от Разград атакува специалиста за острата му реакция срещу съдиите след мача в Разград.

Лудогорец спечели срещата с Черно море с 3:2, а след нея Илиев обвини съдиите, че са повлияли на крайния изход.

Ето какво заяви Илиан Илиев:

„Изненадан съм от това, което прочетох, тъй като вместо в Лудогорец да се радват на трите точки и да търсят проблемите в себе си за моментното си състояние, те ги търсят там, където не съществуват.

Няма как да се извиня за нещо, в което съм абсолютно убеден, че съм прав. Днес, след като отново изгледах мача и най-вече второто полувреме, съм на 100 процента убеден, че съдията повлия на резултата и ние ще подадем жалба срещу него. Приготвяме видео със спорните моменти и ще ги изпратим до съдийската комисия. Малко примери, имаше фаул срещу Виктор Попов, а той показа жълт картон на нашия играч, след избиване на топката от Мазир Сула, той показа несъществуващ картон и на Сула, а при втория жълт картон на Васко Панайотов говорих с доста съдии, и според тях това не е директна атака към вратата и няма основания да се вдигне жълт картон на Панайотов, който за него беше втори.

Второто полувреме не ни беше позволено да играем, но всичко ще го има в жалбата. Ние ще настояваме със сигурност пред БФС и Съдийската комисия такива съдии да няма в професионалния ни футбол и изобщо в българския футбол, защото накърняват имиджа на футболния съюз и Съдийската комисия.

Не знам защо коментаторът по телевизията Данчо Господинов се е обадил да се извини на Лудогорец, след като преди това абсолютно правилно е коментирал, че след дузпата не трябва да се показва картон на Панайотов. Но може някой да го е посъветвал да се извини.

Тези хора, които са писали декларацията, за мое най голямо удивление, ме вкарват в някакви анти Лудогорец коалиции. И от това разбирам, че те не знаят какво означава чест, достойнство и чиста съвест. Аз, където и да съм бил треньор, съм защитавал честта на отбора си и съм влизал във война с всеки, който се е опитал да тръгне срещу интересите на отбора ми. Бил съм не лош футболист, играл съм на Световно първенство за България, и всичко съм постигнал с труд, хъс и спортна злоба и нищо не съм получил даром. Това, което искам да предам и на моите играчи. И заспивам всяка вечер с чиста съвест, защото никога не съм предал хората, които са ми гласували доверието си.

Да, сигурно никога в живота си може да не водя отбор, който има шампионски амбиции (от Левски си тръгнах, когато бях на 2 точки от Лудогорец), но в една треньорска кариера не всички могат да водят такива отбори.

За мен е чест, че в отборите, в които съм бил, Черно море, Берое, Локомотив Пловдив и Верея, съм дал път на много млади български таланти и отборите ми винаги са играли футбол и не са прекланяли глава пред никой.

Със сигурност няма да падам на нивото на написалите декларацията, в това да определям, кой е нисък, висок, рус, мургав. Това показва нивото на тези хора за съжаление.

Благодаря Ви за вниманието.“