0

"Засега няма нови контузени, има още мачове днес, след тях ще видим. Тези, които дойдоха на лагер, нямат проблеми. Първоначалният списък е това, но се контузиха Георги Русев, Илия Груев, повикахме други хора на техни места. Дано след днешните мачове не са налага да правим промени. Илия Груев показа голямо израстване в двете фази на играта. Показа изключително добра игра. Първоначално мислехме, че не е повреден менискуса и до месец ще се възстанови. Оказа се по-тежкото, около 5 месеца ще е възстановяването и ще се завърне, живот и здраве, за световните квалификации. Имам хора, които играят на неговата позиция, имаме 4-5 дни да решим кой ще играе на неговата позиция. Люксембург е от 14 години с един треньор, имат си изградени механизми, трябва да сме внимателни с тях“, обяви Илиан Илиев в интервю за БНТ. 

"Беше много важно да запишем победа пред наша публика и да получим подкрепата на феновете. Показахме отборен дух, играхме с хъс. След два изиграни мача е трудно да кажем кой е отпаднал от сметките и кой е фаворит. Трябва да играем с агресия и самочувствие срещу Люксембург, надявам се да дойдат повече хора да ни подкрепят. За нас беше важно да се върне живецът, отборният дух, да виждаме себераздаване. Имаше моменти, когато след загуба на топката по 3-4 човека от нашия отбор атакуваха съперника, което показва огромно желание. Естествено и резултатът е важен, но отборният дух също“, продължи той.

„Направихме крачка напред да преодолеем напрежението, но него винаги ще го има. Играем пред цяла България, в каквото и състояние да е отборът, това е националният отбор. Направихме крачка напред. Предстоят ни трудни четири мача срещу отбори от нашата черга. В България имаме талантливи футболисти, които трябва да си върнат самочувствието. Трябва да нямаме други притеснения. В двата мача в Лига на нациите момчетата показаха добър футбол, можем да играем и по-добре, имаше моменти да играем със самочувствие. Трудно е да пресираш и да държиш високо темпо през целия мач. Срещу Беларус се представихме добре. Закъсняхме малко с промените. Имахме своите положения в края, но за съжаление пропуснахме. Със Северна Ирландия не искахме така да изиграем второто полувреме, трябваше да бъдем по-умни. Футболистите го направиха с изключение на няколко центрирания, в които имахме проблеми. Играта в защита е функция на целия отбор и започва от нападателите и полузащитниците“, завърши Илиев.