0

К апитанът на ЦСКА Юрген Матай ще получи почивка в днешното домакинство срещу Берое от 21:00 часа на „Българска армия“, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф".

Старши треньорът на „червените“ Саша Илич вече показа, че обича да ротира състава си и предвид сгъстения цикъл със сигурност ще направи доста промени днес особено на фона на единайсеторката от двубоя с Македония ГП в Лигата на конференциите, спечелен с 4:0, когато пусна изненадващо като титуляри евродебютантите Галин Минков на левия бек и Йоан Бауренски в халфовата линия.

В четвъртък Матай вкара ключовия първи гол във вратата на северномакедонците и остана 90 минути на терена. Нидерландецът обаче изигра цял мач и в понеделник при 1:0 над Черно море, затова по всяка вероятност ще бъде оставен извън групата, за да отдъхне преди първата срещу ирландския Сейнт Патрикс следващата седмица. Вместо него редом до Мено Кох би трябвало да започне младокът Християн Петров, който получи доверие и срещу варненци, а на пейката ще остане Енес Махмутович.

Макар че три поредни пълни срещи в рамките на седмица завъртя Иван Турицов, по-вероятно той отново да бъде титуляр, а негови алтернативи вдясно на отбраната остават героят от мача с Морето Асен Дончев и Тибо Вион. Французинът обаче ще бъде дефанзивен халф след силното си включване срещу Македония ГП, когато дори можеше да се разпише, но два топовни негови шута бяха спасени с мъка от вратаря.

В атака се очаква Калоян Кръстев да получи пореден кредит на доверие като титуляр, макар все още да няма гол през сезона. Причината е, че другият нападател при „червените“ Дюкенс Назон, който вкара дебютното си попадение за 4:0 онзи ден, все още не е навлязъл в оптимална форма. Хаитянинът пристигна с наднормено тегло и все още не може да изкара цял мач, а и до момента се включваше по-силно като резерва.

Пред дебют за Берое пък е новото попълнение Руи Педро Коимбра-Рука, който бе привлечен като свободен агент и подписа договора си в четвъртък. Португалецът е бил картотекиран в петък и по преценка на Петър Хубчев може дори да започне като титуляр на левия бек. До момента на левия фланг на защитата за три кръга се извъртяха трима различни футболисти – Спас Георгиев, който днес ще бъде ляво крило, Николай Николаев, който ще бъде преместен като десен бек, и Димитър Стоянов.

Под въпрос заради болежки до последно ще бъдат централният защитник Димитър Пиргов и френското острие Стив Траоре, но се очаква все пак и двамата да попаднат в стартовия състав на Берое.