0

С елекционерът на България Илиан Илиев говори преди важния мач за Лига на нациите срещу Беларус. Треньорът на "лъвовете" е изпълнен с надежда и оптимизъм, че нашите футболисти могат да надделеят над Беларус в Унгария и да тръгнат успешно в Лига С от Лигата на нациите.

„В първите дни имаше няколко болежки, но нямаме проблеми. В последния момент Георги Костадинов хвана вирус и няма да вземе участие. Ще решаваме дали ще може. Не сме от водещите европейски отбори, които разчитаме на индивидуалности. Ако нямаме колектив и група, която заедно да постигне нещо, трудно бихме постигнали нещо, дори срещу отбори от „нашата черга“. Всеки си забравя името и за националния отбор трябва да даде максимума. В тези шест мача досега го направихме, надявам се и утре да е така. Беларус ще вкара динамика, агресия и точно тези мачове са много трудни за преодоляване. Уважаваме противника, тъй като при тях има малко затъмнение знаете защо“, започна Илиан Илиев.

„Важно е да познаваме противника, макар да има някои неизвестни за нас. Това са подробности обаче. Важно е да знаем какво ще ни предложат и задължителна победа. Искам от първата минута да играем футбол. Имаме футболисти, които може да опитат, да играят футбол, да търсят фланговете и да чакаме резултат. Не е идеята просто обаче да чакаме резултат от началото. Не сме отбор, който е силов с дълги топки. Дано да разчитаме и на статичните положения, важно е да играем“.

„Фабиан е много добро момче. Това, че говори на 80% български помага много за разлика от Лукас Петков. Сега малко сме „на тъмно“ с него предвид, че това не играе на високо ниво. За нещастие сме ограничени в тази позиция. Щом сме го взели, значи може да ни помогне. Това е целта на хората, които са в отбора, за да му помогнат. Имат качества да играе. Днес ме подсетиха, че ако спечелим и влезем в група В, има изтегляне за класиране на европейско. Ако сме в С и спечелим, може и да отидем на европейско. Това е отклонение като размишление.

Трябва да се опитаме да спечелим групата, тъй като това ще даде самочувствие за световните квалификации. Ясно е, че няма да е лесно. Люксембург вдигна много нивото. Северна Ирландия имат футболисти в сериозни първенства. При Беларус е неизвестно, тъй като имаме победи и загуби. Надявам се да покажем качества на нашите футболисти. Виждаме, че всички тези негативи, които се изсипват срещу отбора не са добре. Не сме чак толкова лоши и може да се противопоставим на всеки един отбор. Не е същото да играем на празни трибуни, но колко ще е предимството? Ако има публика, тя ще дава импулс и желание. Надявам се да излезем да играем добър футбол и да победим без публика“, заяви още Илиан Илиев.

„С Румъния станаха добри мачове пред хора, не се уплашихме от трибуните. Нашата цел е да накараме хората с работата, играта и резултатите да припознаят малко по-малко националния отбор. Надявам се да извлечем позитив и тогава в Пловдив със сигурност ще има доста настроение и еуфория. Това е целта – да върнем вярата на хората в националния отбор на България“, допълни още селекционерът на „лъвовете“.