0

С елекционерът на България Илиан Илиев сподели преди заминаването на „лъвовете“ за Азербайджан, че очаква сериозни мачове с домакините и селекцията на Танзания.

Илиев подчерта, че иска от „трикольорите“ да подобрят доста компоненти в играта си от предходните два мача и се надява националите да се подготвят да играят доминиращо в предстоящите срещи от Лига на нациите.

„Нямаше много време след снощи за емоции. Станахме рано и тренирахме сутринта. Нормално е настроението, надявам се да се приберем в такова и след мачовете. Десет пъти казах, че да играеш с Азербайджан, който е на нашето ниво, не е толкова екзотично. Танзания беше участник в Купата на Африка. Създаването на илюзии, че отиваме на турне със слаби отбори, не е така. Не бива да тръгваме с нагласата, че играем с отбори под нашето ниво. Основното, което искам да видя, е че искам да стоим по-добре от предните два мача. В тях допускахме лесно влизане на противника в последните 30 метра. Искам повече концентрация при статичните положения, тъй като в последните два мача ни вкараха четири гола от такива", каза селекционерът.

„Сега на футболистите ще им покажем кадри на Танзания от Купата на Африка. Ще бъдат запознати със схемата на отборите. При домакините има смяна на треньора, но се надявам да няма големи промени, с които да ни изненадат. Най-добре ще е да изглеждаме силно и да търсим добри резултати“.

„Вижда се, че първо се готвим за Лига на нациите, където отборите са теоретично на едно ниво. Юни месец срещаме противници, които се водят по-добри от нас, защото ще играят на Европейското. Имахме предложения и от силни страни. Ако играем срещу Франция и Англия, щяхме да се пазим, да се наредим отзад и без да пазим топката. Сега е добре да играем с отбори на нашето ниво. Ще се опитаме да доминираме в Лигата на нациите“, завърши Илиан Илиев.