0

Футболистът на Лийдс и национал на България Илия Груев – младши сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящите срещи на „лъвовете“ с Танзания и Азербайджан. Той коментира и представянето на „белите“ в Чемпиъншип като отсече, че целта е класиране в елита на Англия. 

- Какви са очакванията ти за предстоящите приятелски срещи в Баку с Танзания и Азербайджан?
- Определено трябва да подходим много сериозно за тези срещи. Предстоят ни два тежки мача. И в двата отбора има много качествени играчи. В отбора на Азербайджан има футболисти, които играят в Карабах, а видяхме онзи ден как бяха на ръба да отстранят Байер Леверкузен в Лигата на конференциите. Много добре се справиха. Имат силен национален отбор. Танзания също се представи на добро ниво за Купата на Африка и можем да кажем, че ни очакват доста трудни два мача. Ние сме длъжни да покажем най-доброто от себе си и да се опитаме да спечелим и да се представим на едно добро ниво. Предстои да се запознаем с техните силни и слаби страни в дните до мачовете. В понеделник се събрахме и ще разгледаме в детайли представянето и на двата отбора. 


- Какъв е коментарът ти за жребия на Лигата на нациите? Мислиш ли, че можем да се справим с Люксембург, Северна Ирландия и Беларус?
- Мисля, че ще можем. Надявам се да се случи. Това трябва да ни е целта в крайна сметка. Целим се възможно най-високо и съм на мнение, че можем да се справим с тези отбори. За победа излизаме във всяка една среща. Мисля, че имаме един добър отбор и колектив, за да можем да постигнем максималното. 
- Как свикна с философията на селекционера Илиан Илиев? Различава ли се тя от тази на Младен Кръстаич?
- Да, определено има разлики. Винаги е много трудно да си селекционер на националния отбор, защото отговорността е огромна, а в същото време имаш само няколко дни да тренираш футболистите. После директно идват мачовете. Предходният път се видяхме през ноември месец, а след това чак сега. Минали са цели четири месеца от тогава. Въобще не е лесно да си селекционер на национален отбор. Мисля, че Илиан Илиев върши много добра работа и това се видя в последните два мача срещу Унгария и Сърбия. Не бяхме далеч от победите в тези две срещи.

Цялото интервю - в днешния брой на "Мач Телеграф"