0

С ложилият преди дни край на своята кариера вратар на Локо Пд Илко Пиргов, сподели пред „Мач Телеграф“ как се чувства и направи кратка равносметка на футболния си път. Той определи най-любимите си мачове и посочи най-трудните периоди от кариерата си като футболист.

- Минаха няколко дни, откакто вече не си футболист. Какво е чувството?

- Честно казано не мога още да свикна. 20 години бях професионален футболист и сега ще ми е малко трудно да свикна с тази мисъл. Добре е, че все пак под някаква форма ще продължа да се занимавам с футбол, защото, ако не беше така, вероятно щеше да ми бъде още по-трудно.

- Къде през кариерата ти се чувстваше най-добре?

- Най-много години прекарах в Локомотив Пд и тук се чувствах, а и продължавам да се чувствам най-добре. Като цяло всеки един отбор ми е дал нещо в кариерата. ЦСКА ме изгради като характер още като млад. Това е много важно. Там се научих да бъда победител. Не се приемаше нищо друго освен победата. Всичко друго беше провал. После в Черно море успях да спечеля титулярно място. Литекс също ми даде много. Но може би най-паметни ще бъдат моментите ми в Локо заради големите успехи, които постигнахме през последните години, а и дългото време, което прекарах в клуба.

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"