0

М ладежкият тим на България отсрами мъжкия ни национален отбор и надигра категорично Израел в евроквалификация от група D. 

Селекцията на наставника Александър Димитров надви своя опонент с 1:0, но имаше много възможности да направи успеха си по-изразителен. Никола Илиев (50) отбеляза единственото попадение в срещата, което беше изключително красиво. Мачът се игра на стадион „Александър Шаламанов” в София.

Това е първа победа за момчетата на селекционера Александър Димитров в кампанията и с нея те вече имат 4 точки от два мача, след като преди 5 дни направиха 1:1 при визитата на Естония. За момента Полша е на върха с 6 точки, а по-късно е третата среща от групата между Косово и Германия.

Голмайсторът Никола Илиев посвети победата над Израел на старши треньора Александър Димитров, който празнува своя рожден ден.

„По-важното е, че успяхме да вземем трите точки, защото бяха много важни за нас“, сподели Илиев.

„Не подценяваме никой съперник. Израел със сигурност е по-класният отбор от Естония. Ние влязохме мотивирани и победихме“, добави той.

„Тук съм, за да помагам, с каквото мога на младежкия национален отбор. Важното е да побеждаваме. Има добри отбори в нашата група, но ние няма значение срещу кой излизаме на терена. Излизаме да спечелим всеки един мач.

Целият отбор посвещава тази победа на нашия треньор. Мисля, че той е един от най-радостните хора на света в момента.
Ние ще излезем амбицирани и агресивни срещу Германия“, каза още Никола Илиев.

България U21 - Израел U21 1:0

1:0 Никола Илиев 50

Състав на България: Пламен, Андреев, Мартин Стойчев, Християн Пeтров, Вeлко Йеленкович, Мартин Aтанасов, 
Кристиян Стоянов (90+3 – Емануил Мирчев), Станислав Шопов (80 – Асен Митков), Емил Ценов, Петър Андреев (46 – Мартин Сораков), 
Георги Николов (76 – Даниел Хвойнев), Никола Илиев (76 – Николай Златев)

Жълти картони: Петър Андреев, Мартин Атанасов, Асен Митков (България), Амос Децент (Израел) 

Главен съдия: Иракли Квирикашвили (Грузия)

Стадион "Александър Шаламанов", 100 зрители