0

Е кзекуторът на Марсилия в 1/16 финалите за Купата на Франция от миналата година  - Йоан Баи, разказа пред аctufoot.com за новия си живот в България, както и за расистките обиди, на които е подложен.
Йоан, преди да стигнем до същината на въпроса, нека те попитам за твоя никнейм в социалните мрежи Bokolance. Какво означава той? Ето какво обясни Баи: „Това е прякорът, който ми дадоха приятелите в Лил. Bokolance е израз, който се отнася за хора, обличащи се добре и държащи на детайла. Тъй като харесвам модата, ме наричаха така и това е нещо, което запазих.“

Въпреки че има едновременно оферти от Дижон, Сошо и ЦСКА той избира да дойде на "Армията". 

"Интересно е, че като пристигнеш на летището в София, трябва да бързаш да се качиш в колата, защото има журналисти, които те чакат и настояват да говориш - разказва Баи. - Трябва да внимавате, когато отивате да хапнете в ресторант. В Сошо такова нещо няма. Очите ми светнаха, когато открих София, знаех, че това е мястото, където искам да отида.

- Разкажете ни за обаждането от Алън Пардю, което ви убеди да подпишете.
- ЦСКА беше много активен в преговорите, а Алън Пардю бе координатор. Като огромен фен на Висшата лига, която според мен е най-силната в света, за мен бе привилегия да говоря с личност като Пардю. Така че казах направо „да“. Пардю бе изключително приятен, елегантен, знае как да ти вдъхне спокойствие. Той ме познаваше и знаеше с какво мога да бъда полезен. Това ме впечатли, защото той е  работил със страхотни играчи. Каза ми, че знае как да работи с французите. Той видя в мен потенциал, а неговата оценка тежи много.

Още от интервюто на Йоан Баи четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф".