0

Н овото попълнение на Берое Йоан Бауренски сподели пред „Мач Телеграф“ какви са амбициите му с отбора и заяви, че не се е замислял и за миг дали да приеме офертата на отбора. Той коментира конкуренцията в Първа лига, както и това дали ЦСКА е затворена страница за него. Бауренски сподели, че не би се зарадвал, ако отбележи гол на „червените“, защото много уважава феновете и клуба. Той заяви, че любимият му мач до този момент от кариерата е с фланелката на Ботев Враца, когато побеждава Левски с 2:0.

- Подготовката започна, как е настроението в отбора?
- Да, подготовката започна и всичко е наред. Има настроение в отбора и се готвим здраво за предстоящите мачове за първенството. Очаква ни доста работа.
- В какво състояние беше след почивката?
- Както всеки един спортист, така и аз съм се подготвял през почивката и мисля, че се намирам в добро състояние.


- Вече си част от Берое. Познаваше ли някой в отбор?
- Да, вече съм тук в Стара Загора. Подписах с Берое и се радвам, че познавам доста от момчетата, което ми помага много. Радостен съм, че съм част от отбор с традиции и история.
- Какви са ти очакванията за пролетта? Ще подобрите ли резултатите?
- Аз винаги имам високи цели и виждам, че момчетата също се стремят на високо, подготвяме се и вярвам, че ще постигнем по-добри резултати от тези през есента и ще покажем една по-добра игра.
- Може ли Берое да се бори за седмото място и бараж за Европа?
- Това зависи единствено и само от нас и ако се представяме добре е напълно възможно да го постигнем. Трябва да сме позитивно мислещи и да преследваме във всяка една среща максимума точки.
- Десет точки разлика от седмата позиция малко или много са?
- Много са, но трябва да покажем характер и дух, за да стопим тази разлика. Няма нищо невъзможно. Затова тази игра е велика!
- Какво си пожелаваш да постигнеш с фланелката на Берое?
- Пожелавам си да върнем Берое там, където му е мястото и аз ще помогна с каквото мога това да се осъществи. Във всяка една минута на терена ще давам всичко от себе си. Искам да радваме феновете на тима, защото Стара Загора е един футболен град и привържениците на клуба наистина милеят за него. 
- С какво те привлякоха, замисли ли се дали да приемеш офертата на клуба? Кое беше ключовото?
- Не, не се замислих и за миг, ако трябва да съм честен, когато ме потърсиха от Берое. Това е един от най-големите клубове в България. Може би едно от най-ключовите неща беше, че тук има условия за развитие на младите футболисти и това мисля, че ще бъде плюс за мен и кариерата ми.
- Какви са първите ти впечатления от треньора Николай Киров?
- Николай Киров е един много добър треньор и се радвам, че имам възможност да работя с него. Определено мисля, че имам много да науча от специалист като него.
- Той ли беше една от причините да кажеш “да” на Берое?
- Да! Може да се каже, че той е една от причините да се съглася да дойда в Берое.
- Имаше ли други предложения към теб?
- Да, имаше и други предложения към мен, но прецених , че тук е най-доброто място за мен и развитието ми.
- Няма как да не те попитам за ЦСКА. Смятаха те за един от най-големите таланти на отбора. Защо се стигна до твоето напускане? Кое не се получи?
- Говорихме с шефовете и преценихме взаимно, че това е най-доброто решение за мен. Да отида някъде да се развивам, защото в ЦСКА не получавах особено голям шанс за изява. Точно в този период от моята кариера имам нужда от игрово време и ще направя всичко възможно да го получавам с фланелката на Берое.
- Затворена страница ли е за теб ЦСКА?
- В никакъв случай ЦСКА не е затворена страница за мен. Ако от клуба преценят, че мога да помогна и съм им нужен, няма да се замисля и бих се върнал на „Българска армия“ във всеки един момент.
- Ако вкараш гол на “червените”, ще се зарадваш ли?
- Не, няма как да се зарадвам, защото съм от ЦСКА от малък и те са ми помагали винаги когато имам нужда от нещо. Това е отборът на сърцето ми и не бих се зарадвал, ако отбележа гол, защото много уважавам този отбор и феновете му.
- За трансфер в чужбина мислил ли си? Къде искаш най-много да играеш?
- Мислил съм, да. Даже съм имал оферти от чужбина, но не съм ги приемал. Най-много харесвам първенствата в Англия и Италия , надявам се един ден да се осъществи тази мечта и да играя в тези страни.
- Как ще коментираш конкуренцията в първенството?
- Конкуренцията в първенството е много сериозна. В шампионата всеки може да победи другия и мисля, че има доста равностойни отбори и всеки мач ще е труден. Силите са много изравнени, а това може само да радва зрителите на Първа лига.
- Кой е любимият ти мач?
- Най-любимият мач ми е, когато бях във Ботев Враца и победихме Левски с 2:0. Беше голяма емоция, както за мен, така и за съотборниците ми и феновете на тима.
- Какво си пожелаваш за тази 2023-та година?
- Пожелавам си на първо място да съм здрав! Всичко друго ще нареди.