0

И стинска драма се разигра на „Българска армия“ в битката между двете ЦСКА. Двата отбора не успяха да се победят, завършвайки 1:1, а домакините изпуснаха дузпа в последната минута на добавеното време чрез Иван Турицов и сега ще разчитат на Левски да вземе нещо при гостуването си на Лудогорец.

Преди мача в Разград ЦСКА има две точки преднина пред „орлите“, а ЦСКА 1948 е на трето място с 63 точки, на две пред Левски.

Срещата изненадващо започна с натиск на гостите, които през първите минути държаха топката в половината на съперника си. Това обаче не доведе до опасни положения пред вратата на Густаво Бусато и играта бе сравнително спокойна.

Към средата на първото полувреме лидерът в класирането започна да играе с топката по-трайно и домакините бяха тези, които взеха инициативата. Техният натиск обаче също не вещаеше нещо особено опасно пред мрежата на Генадий Ганев, но футболистите в червено все пак стигнаха до гол.

ЦСКА и ЦСКА 1948 завършиха наравно
ЦСКА ЦСКА 1948 ЦСКА ЦСКА 1948 ЦСКА ЦСКА 1948
28

Той падна в 40-ата минута, а негов автор стана Енес Махмутович. Защитникът първи стигна до една избита след тъч топка и с удар от около 25 метра по земя изненада Ганев за 1:0. За футболиста от Люксембург това бе първи гол с екипа на ЦСКА.

Гостите от ЦСКА 1948 обаче отговориха мигновено на предизвикателството. В 45-ата минута един от най-активните в техните редици Педриньо пое топката край тъчлинията, навлезе навътре в полето и с далечен удар прекара топката през пръстите на Бусато за 1:1.

На полувремето старши треньорът на ЦСКА Саша Илич извади от игра халфа Лазар Туфегджич и пусна на негово място голмайстора на тима Дюкенс Назон. Появата на хаитянския нападател раздвижи играта в атака на домакините и в 52-рата минута, макар и след статично положение, те бяха много близо от това да поведат за втори път.

Тобиас Хайнц изпълни фаул пред границата на наказателното поле, но ударът на норвежеца се отби от напречната греда на Ганев и излезе в аут.

В 66-ата минута играта бе спряна за малко, защото феновете по трибуните запалиха факли, които направиха невъзможно оперирането на системата за видеоповторения.

Педриньо можеше да вкара изключително зрелищен гол за гостите в 82-рата минута, когато пробва ножичен удар от около 15 метра, но той премина много далеч от вратата на Бусато.

В последните минути на мача ЦСКА опита да осъществи натиск. В първата минута от добавените осем минути Дюкенс Назон можеше да вкара, но се размина с топката при едно центриране от корнер.

Най-спорният момент в мача дойде в осмата минута на добавеното време. Тогава при едно разбъркване в наказателното поле Ангел Грънчов игра с ръка в собственото си наказателно поле и след дълго преразглеждане със системата ВАР главният съдия Радослав Гидженов отсъди дузпа. Зад топката застана Турицов, който обаче стреля покрай вратата в последното действие в мача. Това бе първата пропусната дузпа на Турицов през сезона, като след нея защитникът едва бе утешаван от своите, че дори и от играчи на съперника.