0

С амо в рамките на няколко минути след пускането им в продажба феновете на Левски разграбиха отпуснатите за тях билети за финала за Купа на България срещу ЦСКА. 

В мрежата на eventim пропуските, предвидени за привържениците от “Герена”, свършиха за отрицателно време. Общо 15 000 билета бяха продадени в рамките на минути.

Финалът за Купата на България между Левски и ЦСКА е на 15 май (неделя) от 17:00 ч на националния стадион "Васил Левски".

За Сектор „В“, който също е предвиден за феновете на “сините” има около 2300 блокирани билета за картодържатели. Те ще могат да вземат пропуските си от стадион “Георги Аспарухов”.

Заради голямата еуфория в "синия" лагер в последните месеци, феновете на Левски изкупиха за броени минути билетите за секторите "Б" и "В" и започнаха да купуват талони и за предназначения за "червените" сектор "А", което създава риск от стълкновения между привърженици на двата отбора.

От ЦСКА съобщиха на страницата си във Фейсбук, че билети за сектор "А" няма да се продават онлайн, а само и единствено физически на касата на стадион "Българска армия". Тя е с работно време всеки ден от 10:00 до 19:00 часа до 15 май или до изчерпване на количествата, уточниха "червените". 

Тъй като сини привърженици все пак започнаха изкупуване на билети и за сектор "А", от ЦСКА обявиха по-късно, че може да се стигне до анулиране на онлайн пропуските за сектора.

Притежателите на абонаментни карти за сезон 2021/2022 година ще бъдат с предимство при закупуване на пропуски за финала за Купата на България, като техните места ще се пазят до 12:00 часа на 9 май (понеделник). Картодържателите от сектор "В" ще бъдат настанявани в сектор "А".

Цените са следните: 
Сектори “А” и “В”: 35 лв. 
Сектори “Г” и “Б”: 15 лв.

По-късно от Левски излязоха с официална позиция за напрежението, което възникна около билетите и факта, че много от феновете останаха крайно разочаровани, че не са се сдобили с ценните хартийки.

Ето какво написаха от „Герена“:

Левскари,
Във връзка с появилото се напрежение около продажбата на билети за финала за Купата на България срещу „ЦСКА-София“ искаме да Ви уведомим следното:

Продажбата на билети за финала за Купата на България се организира изцяло от Професионалната футболна лига, която е организатор на финалния мач.

„ПФК Левски“ запази билети единствено за притежателите на абонаментни карти за сезон 2021/2022 за стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ и около 1000 билета за представителния отбор и служителите на клуба.