0

Ф еновете на Левски ще станат свидетели на исторически момент днес. „Сините“ за пръв път ще излязат с бразилски състав в първа лига. Това стана възможност, след като Уелтън, Цунами и Роналдо станаха български граждани. Така отпадна вечната дилема пред Николай Костов – кой да отпадне Рикардиньо или Дарлан. Последният досега почти винаги вадеше късата клечка, а това започна да се отразява и на настроението му. Костов обаче вече ще може да го ползва свободно. Очаква се дори Дарлан да стартира в средата на терена вместо Фадига, който бе изненадата в дербито с ЦСКА. Нисичкият бразилец е и в по-добра форма от Джевад Ел Джемили, който също се загуби съвсем в последно време.

Иначе се очаква основната промяна в Левски да бъде на вратата, където Николай Михайлов ще се завърне като номер 1. На „Герена“ са категорични, че Пламен Андреев трябва да почине малко след напрежението, което му се събра в последно време. Не е ясно обаче дали ще бъде поне в групата за мача или ще отстъпи мястото си там на Иван Андонов. Последният пропусна двубоя на втория тим на „сините“ с третия състав на ЦСКА 1948, което е ясен знак, че може да играе по-сериозна роля днес. Дали това ще се случи – ще стане ясно след тренировката, която ще проведе Николай Костов сутринта. След нея той ще определи окончателната група за мача с варненци. 

Колкото до бразилците, Левски игра с пет от тях и в Европа. Там обаче не важат забраните за играчи с паспорти извън ЕС, каквито имат в родното първенство. На този етап обаче се отлага завръщането на Патрик-Габриел Галчев сред стартовите 11. Жереми Петрис повтори изпълнението си от дербито с ЦСКА и вчера отново тренира наравно с останалите, след като преди това се хвана за крака и ската една тренировка. Наложи се Николай Костов да води сериозен разговор с него, за да го накара да играе в дербито с ЦСКА. Петрис излезе срещу „червените“, макар и да не бе сред най-убедителните играчи за „сините“ в този мач.

Още новини четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX