0

Крилото на Локомотив София Юлиан Ненов сподели мнението си за полусезона, който приключи и заяви очакванията си за следващия. Той коментира работата си със Станислав Генчев, както и престоя му в черногорския Сутиеска, където не се задържа особено дълго през лятото.

- Доволен ли си представянето - твоето представяне и това на Локомотив Сф през този полусезон?
- Да! Мисля, че всички сме доволни от представянето ни. Направихме доста хубави мачове срещу водещите отбори в България. Колкото до моето представяне съм на мнение, че винаги може и по-добре. 

- Свикна ли вече в Локо Сф? Бързо ли се синхронизира с отбора?
- Да, познавах, още преди да дойда в „Надежда“, повечето момчета. Те ми помогнаха по-бързо да вляза в колектива и да свикна с обстановката. Чувствам се много добре в отбора.

- В класирането се движите на осма позиция. Имате ли сили да се борите за място по-нагоре в таблицата?
- Според мен имаме силите. Имаме своите шансове и трябва да ги използваме. Всичко зависи само от това да се подготвим добре и да стартираме добре през втория полусезон. Мисля, че ще успеем.

- Победихте Левски и Лудогорец и направихте две равенства с лидера в класирането ЦСКА. Кой е най-силният мач на Локо и кой е съответно най-слабият?
- Според мен най-силните мачове бяха с водещите отбори. Там показахме наистина какво можем и играхме освободено. С Лудогорец беше силен мача за целия отбор, както и този с Левски. Срещу разградчани успяхме да победим с 1:0, а „сините“ ги надвихме с 3:2. Срещя тях показахме характер. На два пъти ни изравняваха, но въпреки това спечелихме. Имаше доста силни мачове. Колкото до слабите не знам. Всеки отбор има по един или два слаби мача. Няма как да си на високо ниво постоянно. Не мога да кажа кой е най-слабият ни мач, защото в съзнанието ми винаги изникват дадени ситуации от мачовете, които сме надигравали противника и сме били по-добри, но не успявахме да вземем победата. 

- Участие в Лига на конференциите цел ли е за вас? Било то през бараж или вдигане на Купата на България, където сте на четвъртфинал...
- На мнение съм, че можем да постигнем това. Разбира се, че е цел. С доброто ни представяне и игра можем да я постигнем, защо не?! Апетитът идва с яденето. Ще е много добре да се класираме за Европа и ще е направо прекрасно.

- Как ти се вижда конкуренцията в първенството?
- Доста е сериозна. И това не беше само през този полусезон, а и през миналата година. Вече силите доста се изравниха и става доста интересно. Според мен през пролетта може би най-интересно ще е в средата на класирането, както и битката между отборите, борещи се за Европа. Очаквам да станат много интересни и вълнуващи мачове. 

- Няма как да не те попитам и за жребия за Купата на България. Изправяте се в дерби със Славия. Доволен ли си от този жребии?
Доволен съм от гледна точка на това, че ние сме домакини. Славия е много сериозен отбор, но по принцип на тази фаза от турнира, който и отбор да ни се беше паднал, е сериозен щом е стигнал до тук. Знам, че срещу „белите“ ще стане хубав мач и съм доволен.

- Може ли да вдигнете трофея?
- Да! Аз съм оптимист и виждам, че отборът има сили да стигне до финал и да спечели и Купата на България. Трябва и доза късмет, но такъв е нужен дори и на основния фаворит Лудогорец. За мен е напълно възможно да триумфираме.

- Как се работи със Станислав Генчев?
- Той е млад специалист, който залага повече на директния футбол и се работи много лесно с него. За мен е голямо удоволствие да съм под негово ръководство.