0

Капитанът на българския национален отбор Кирил Десподов излезе от съблекалнята с порезна рана на носа. Оказа се, че през първото полувреме в единоборство сръбският защитник Никола Миленкович така "добре го е подредил", че се наложило удареното място да бъде лепено от лекарите.

"Ами не знам, не съм се гледал в огледалото, но ме удари. И устата, и носа  - удари ме и ми ги разби“, каза Десподов пред журналистите.

По думите му отборът е същият както при Кръстаич.

„Доволни сме, но отборът ни е абсолютно същият от преди. Просто, както каза и старши треньорът, трябва малко повече да си вярваме. Имаме добри футболисти в съблекалнята, имаме характери. 

Трябва да играем като отбор. Играем ли като отбор, заедно да се борим всичките, създаваме положения и както виждате – бележим. Така че трябва малко повече да си вярваме всички", каза още Десподов след 2:2 в Лесковац срещу Сърбия.

„Ние не сме работили много с Илиан Илиев, ние сме работили 5-6 дни. Знаете за два мача не може много да се промени, то е ясно. 

Може би по-голяма увереност ни дава в съблекалнята и така по-голямо спокойствие. Да играем със самочувствие, постоянно ни повтаря да играем като отбор, да оставим егото си навън. 

Същото което го повтаряхме и в предишните мачове, да играем като отбор. И това се получи в последните два мача. И ето – ОК, две точки само, но аз мисля, че един от двата мача поне можехме да го вземем.

Догодина да направим всичко възможно, за да израснем като отбор. И ще се борим пак със зъби и нокти да постигнем успех и да се класираме на голям форум. 

Всички ние го искаме, и вие го искате. Дай Боже да имаме и малко късмет. Защото ако реално погледнем тази група, не ни достигна просто късмет. Можеше по друг начин да се развият нещата. Искам да кажа и още нещо - важното е да сме щастливи, отборът да върви, да не се случват повече такива неща, които се случиха миналата седмица", завърши Десподов.

Срещу Сърбия повеждаме във втори мач, накрая ни отмъкват победата под носа (ГАЛЕРИЯ)
Сърбия България Лесковац Сърбия България Лесковац Сърбия България Лесковац
104

Другият ни голмайстор в Лесковац - крилото на ЦСКА 1948 Георги Русев, ще запомни мача със сърбите с първия си гол като национал.

"Трябва да подобрим още малко концентрацията в края на мачовете, защото така се превръща в тенденция за нашия отбор да пускаме голове накрая. 

Явно имаме слабост, но треньорският щаб ще анализира тези грешки и се надявам да ги подобрим за в бъдеще", каза Русев пред медиите на стадион "Дубочица".

"Да, вдигаме нивото. И в двата последни мача играхме доста добре. Киро Десподов успя да отбележи два гола в два мача, а на мене ми е дебютно попадение. Радваме се, че в предни позиции създаваме положения. Знаем, че имаме класа, но трябва да продължаваме да работим, защото явно и два гола да вкараме, пак не ни достигат да спечелим мач".

"Оценката ми за кампанията за Евро 2024? Щом имаме 4 точки, няма как да е добре. 

Трябва да бъдем и реалисти в крайна сметка. Аз винаги съм такъв, а мисля и другите момчета в съблекалнята. Знаехме, че имаме и слаби мачове. 

Но смятам, че срещу добрите отбори в групата – Унгария и Сърбия, показахме едно добро лице във всички мачове. 

И мисля, че можем да съжаляваме, че нямаме победа в тези квалификации, защото реално имаме три или четири мача, в които допускаме голове след 80-а минута. 

И това са голове, които са решаващи точно за това – да нямаме победа", обясни роденият в Стара Загора играч.

Източник: БТА