0

П ламен Гетов е новият спортен директор на Спартак 1918 Варна, съобщиха от варненския клуб. Бившият национал е юноша на соколите, с които прави първите си стъпки в професионалния футбол. С 37 мача през 1977 до 1980 година той е не просто играч, а истинска легенда, която е започнала своя път към величието на стадион „Спартак“.

През своята кариера Гетов е играл за Спартак (Плевен), ЦСКА, Левски, както и за отбори извън България като Портимоненсе (Португалия). С отличителните си изпълнения на свободни удари и невероятна голмайсторска способност, той е бил коронован за голмайстор на „А“ група в два сезона – 1984/85 и 1992/93, съответно с 26 гола във всеки сезон.

Шампион на България с Левски през 1993 година и участник в исторически моменти на българския футбол, включително полуфиналите на Купата на носителите на национални купи (КНК) с ЦСКА и Световното първенство в Мексико през 1986 година. Гетов е признат за най-добър и най-техничен играч през сезон 1992/1993.

С 286 мача и 165 гола в „А“ група, Пламен Гетов е истински символ на успеха и предаността към футбола. Неговият богат международен опит и визия за развитието на футбола ще допринесат значително за бъдещето на Спартак 1918 Варна.

"Добре дошъл у дома, Г-н Гетов! Твоето спартаклийско семейство те очаква с отворени обятия и вяра в общите ни успехи и бъдещи победи!", пише още в съобщението на варненския клуб.