0

Г олмайсторът на ЦСКА 1948 и на първенството Ивайло Чочев, който стана играч номер 1 на 19-ия кръг в Първа лига в анкетата на треньорите, заяви, че би се радвал да стане голмайстор на първенството на България.

Той обаче още се тюхка за изпуснатата дузпа срещу Ботев във Враца, където „червените“ паднаха 0:1.

„Ядът от мача с Ботев Враца още го има. Ако бях вкарал дузпата, сигурно щяхме да спечелим и мисля, че голяма част от вината да не спечелим е моя. Чувствам вина в мен и съм малко гузен, защото, ако бяхме вкарали гол имахме 60 минути да обърнем мача. Надявам се да вкарам следващата дузпа и явно трябва да променя нещо при изпълнението“, продължи Ивайло Чочев.

„Благодаря на всички, които са гласували за мен. Радвам се, че съм успял да впечатля треньорите и да стана играч номер 1 на 19-ия кръг, но най-важното в кръга беше, че успяхме да вземем трите точки и да започнем с победа“, коментира Чочев пред журналистите успеха с 2:0 над Хебър на ст. „Васил Левски“, където отбеляза първото попадение с красиво индивидуално изпълнение.

Той подчерта, че голмайсторският приз не му е цел, но би се радвал да го спечели. „Нямам за цел да стана голмайстор на първенството, а целта ми е да помагам да съотборниците ми да побеждаваме и да играем добре. Надявам се да продължа за бележа и да продължим да печелим. 

Накрая, ако мога да стана голмайстор, ще съм щастлив. Мисля, че 20 е една добра бройка и бих бил много щастлив, защото и при позицията, на която играя, това е едно добро постижение. 

Но това ще е много трудно и няма да е лесно да успея да вкарам още 5 гола, но дано да го направя, защото това значи, че ще помогна на отбора да печели“, коментира халфът.


Той изрази своето мнение за успешната игра на „червените“ срещу отборите от челото на таблицата. 

„Може би срещу отборите от първата петица се справяме по-добре, защото те практикуват по-атакуваш футбол и ни оставят повече свободни пространства, а другите отбори малко повече се прибират и ние имаме затруднения срещу състави, които се групират повече в защита. 

На контраатака ни е доста по-лесно. Нашият тим вече свикна да играе на стадиона в Бистрица, но като цяло при повече пространства, мисля, че сме по-ефективни“, каза още Чочев.

На поредния въпрос дали е готов отново да играе в чужбина, той призна: „Мисля, че мога да изляза в чужбина. Доколкото знам от ръководството и сега през зимата е имало запитвания. Искам и съм готов да изляза в чужбина, стига офертата да задоволява ръководството. 

С Тошко Янчев съм играл и като съотборник, давал ми е много съвети, всеки може да научи нещо от него. Той има голямо бъдеще и като треньор, и се надяваме да направи добра кариера и като треньор. Сега си има дистанцията и уважението, но във футбола има йерархия“, завърши Ивайло Чочев.