0

И ван Йорданов е сред младите български футболисти, който прави най-голямо впечатление през последната една година. През пролетта на миналата кампания роденият в Раковски футболист игра под наем в Спартак Варна, където успя да загатне за огромния си потенциал. През този сезон халфът се превърна в ключова фигура за отбора на Лудогорец, налаган усилено от Ивайло Петев, а съвсем наскоро отбеляза и красив гол срещу Спартак Търнава в Лигата на конференциите за успеха с 4:0. От „Мач Телеграф“ поговорихме с Йорданов, който ни разказа за настроението при „орлите“ преди предстоящите битки с Локо Пд, Левски и Нордселанд.

- Иване, здравей! Нека започнем с предстоящия мач срещу Локо Пд, който е лидер в Първа лига. Какви са очакванията ти за този двубой?

- Виждаме, че Локомотив Пловдив се представя много добре от началото на сезона, но нашите очаквания, разбира се, са да играем добре и да ги победим, а така да зарадваме публиката в Разград.

- След това предстои мач с Левски. По-специални ли са мачовете срещу „сините“?

- Със сигурност ще има малко по-голяма тръпка, както е нормално да бъде в мач срещу такъв отбор. Всеки двубой обаче, както знаете, носи три точки. Без значение срещу кой се изправяме, ние сме длъжни да вземем трите точки.

- Изглежда така сякаш Лудогорец играе на приливи и отливи, защо отборът трудно постига серия от няколко поредни победи?

- Това не е в моята юрисдикция и не съм човекът, който трябва да даде отговор на този въпрос.

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"