0

Футболистът на Славия Иван Минчев сподели пред „Мач Телеграф“ как е видял представянето на „белите“ през изминалия полусезон. Той заяви, че клубът има сили да се пребори за място в Европа като не изключи възможността това да се случи чрез Купата на България.

- Доволен ли си от твоето представяне и от представянето на Славия през този първи полусезон?
- Като цяло да. Има какво да се желае още от моята игра, но все пак Славия е с 32 точки в класирането и сме на ¼ финал за Купата на България. Мисля, че оценката на полусезона е отлична за Славия. С оглед на това, че се разделихме с един от най-добрите ни футболисти Радослав Кирилов. Мисля, че се представяме на ниво.

- Отрази ли ви се неговата липса?
- Отрази се в съблекалнята, но на терена съм на мнение, че имаше достойни заместници. Треньорът правеше много ротации и доста хора се извъртяха на различни позиции. Показаха, че заслужават да са в отбора.

- Кой беше за теб най-трудният момент през този полусезон и кой съответно най-добрият?
- Най-трудния беше, когато в 4-5 мача не взимах участие. Треньорът така беше преценил и това беше един от трудните моменти за мен. Като цяло тренирах много и се стараех и мисля, че показах, че заслужавам да играя повече. Най-хубавият момент беше може би последната среща. Все пак отстранихме Ботев Пд за Купата и изиграхме един страхотен двубой. Това ни беше целта да продължим напред в турнира. Това е най-прекият път към европейските клубни турнири. Победихме Левски два пъти в първенството.

- В класирането сте на пета позиция. Имате ли сили да се борите за класиране дори в Топ 3?
- Да, разликата не е голяма. Надявам се да се подготвим добре. Почивката е дълга, но все пак всички сме съвестни момчета и си мисля, че ще тренират и ще поддържат форма. Надявам се да започнем добре сезона. Дано да се изкачим по-нагоре в класирането. 

- Европа ли е основната цел пред вас?
- Основната цел е да се вкарат още млади момчета в състава, които да заиграят дори и като титуляри. Като цяло с оглед на тези 32 точки, които имаме и факта, че сме близо до зона Европа си мисля, че можем да го постигнем. Ще опитаме да го направим и чрез спечелването на Купата. Жребият е приемлив. Не е лек, но не е и най-тежкият. 

- Това, че ще играете в „Надежда“, усложнява ли задачата за вас?
- Не мисля. Все пак е в София и се надявам теренът тогава вече да е добре.

Цялото интервю четете в днешния брой на "Мач Телеграф"