0

 

Първата победа на Хебър от тази над Спартак Вн през август ще има финансово измерение за играчите и треньорите, научи „Мач Телеграф“. Председателят на УС Елизар Спасов е влязъл в съблекалнята, за да поздрави „зелените“ за успеха с 3:2 над Локомотив Сф. Именно там той е обявил, че ще има извънредни пари за трите точки.  Иначе в Пазарджик не се дават премии за отделните мачове. Такива има при спечелването на точки от определен брой срещи, а освен това ще има и отборно възнаграждение, ако Хебър успее да запази мястото си в елита. Новаците бяха набързо отписани, но показаха срещу „червено-черните“, че ще се борят докрай за оцеляването. 

Мнозина смятат, че точките сами ще идват, след като Хебър се завърне у дома. Ръководството на тима прави всичко възможно това да се случи за дербито с Ботев Пд. Двубоят е насрочен за 30 октомври. Преди него „зелените“ приемат Берое, но този мач твърдо ще се играе на стадион „Васил Левски“.

В същото време ръководството на тима ще направи нов опит днес да се раздели с двама играчи играчи. Става въпрос за Тодор Чаворски и Емануил Манев. Двамата от доста време насам тренират с втория отбор, но все още не могат да намерят общ език с шефовете, за да се стигне до раздяла по взаимно съгласие, както сториха трима от чужденците, които дойдоха през лятото.