0

И згоненият за два бързи жълти картона треньор на Ботев Враца Христо Янев нарече „недоразумение“ случилото се в края на мача с Черно море, загубен от отбора му с 1:2.

„Нормално е като се бориш да се спасиш да има и нерви“, каза той. „Тотално объркване от страна на хората, които определят правилата. Не съм си позволил да кажа дума против съдийско отсъждане.

Фаулът беше свирен, показан беше картон, без да кажа дума за съдията.

Бях провокиран след това и е нормално да се изнервя. Днес имаше такива решения, които бяха супер странни.

Ситуацията беше продиктувана от недоразумение. Не съм си позволил в нито един момент да кажа нещо против съдиите. 

Нямам идея защо ми беше показан първия картон при положение, че давах указания на моя отбор. Така че след това е нормално да бъда разгневен.

Но не това е най-важното.

Мачът беше хубав и трябва да коментираме него. Да, доволен съм от моите момчета независимо от загубата. 

Иска ми отборът да печели, да натрупаме точки и да се спасим. Това е единственото, който искам. 
Няма нещо, което да не ми хареса днес, от всичко съм доволен. 

Искам Ботев да печели точки. Това е най-важното във футбола, нали. В момента имаме качество в отбора, ще се опитаме до края да го реализираме.“

Колегата му от Черно море Илиан Илиев призна, че мачът срещу борещия се за кожата си в Първа лига Ботев Враца се е оказал очаквано тежък. 

„Това, което говорихме тук преди няколко дни се потвърди. Това са трудните ни мачове, малко повече вкарваме напрежение, на всяка цена победата и видяхте, че изиграхме нервен мач, в който са важни трите точки", каза Илиев.

"Наистина можехме да контролираме мача по-добре след 2:0, но не се получи, мина по трудния начин. Поздравявам момчетата за което.

Ботев Враца от първите два кръга няма нищо общо като състав. Те вкараха трима нови чужденци, нови говорим в кавички, тъй като двама от тях се върнаха – Меси Биатумусока и Клери Сербер мисля, че беше. Ласана Ндиайе също играе. Играха с осем чужденци срещу нас, което предполага, че имат добри качества и ни затрудниха максимално.

Държаха топката. Ние много бързо давахме топката на противника, не можахме да я задържим чак толкова.

Като цяло казах – важни три точки и продължаваме напред. Всички знаят, че нашите футболисти могат много повече от това, което показаха днес.“

Източник: БТА