0

Б лагоевградският Пирин освободи петима свои футболисти, сред тях и капитанът Николай Бодуров.

Според ръководството цялостното представяне на отбора до този момент е крайно незадоволително - „орлетата“ заемат 14-то място в Първа лига с 12 точки от 18 мача, колкото има и 15-тият Хебър (последният Спартак Варна е с 8), и бяха елиминирани от Купата на България още на 1/16-финала от аматьорския третодивизионен Чавдар Етрополе.

В тази връзка от управата на благоевградчани съобщиха, че повече няма да разчитат на  петима играчи - Николай Бодуров, Станислав Костов, Китан Василев, Юлиян Попев и Емил Янчев.

“Клубът предприема поредица от мерки за постигането на основната цел, поставена пред тима през този сезон - запазване на елитния му статут. Като част от тези мерки се приема привличането на нови футболисти, но и освобождаването от досегашния състав на някои от тях”, съобщават от клуба.

От ръководството изразяват специални благодарности към капитана Бодуров за цялостния му принос и най-вече за това, че бе един от стожерите на отбора, завърнал се в Първа лига, както и към Попев и Костов, които със своята сърцата игра през годините, са оставили трайна следа в историята на отбора.

"В края, но не на последно място, благодарим за подкрепата на нашите привърженици. Надяваме се, че тази подкрепа ще продължи и занапред, както и че заедно ще имаме повече поводи за „зелена“ радост", заявиха от Пирин.