0

Б отев (Пловдив) организира работна среща с представители на Българския футболен съюз във връзка със строежа на стадион "Христо Ботев", съобщиха от пловдивския футболен клуб. Срещата се проведе на „Колежа“, като на нея част от ръководството на "канарчетата" прие лицензионния мениджър Георги Лалев, директорът на направление Спортно-техническо в БФС Неделчо Михайлов и члена на спортно-техническата комисия към футболната централа Димитър Христов.

От Ботев обявиха, че на проведената среща е било разгледано детайлно строителството на стадиона и на какъв етап е то към момента. Уточнени са и всички регулации, които се изискват от БФС при лицензиране на спортното съоръжение за мачове от Първа лига и Европейските клубни турнири на УЕФА.

Освен това, представителите на двете страни са разгледали всички помещения на стадиона, като е уточнен необходимият размер на терена, както и основни детайли по осветлението, системата за видеоарбитраж - ВАР, камерите на стадиона, зоните за сигурност и местата за журналисти.

В края на срещата бе уточнено и на каква степен на завършеност ще бъде предаден стадионът за провеждане на официални мачове под егидата на БФС и УЕФА.