0

И звънредният отчетно-изборен Конгрес на БФC, който ще се проведе утре в хотел "Маринела" в София, ще бъде излъчен пряко в канала на централата в интернет, се казва в съобщение на сайта на футболната организация.

Линкът ще бъде достъпен на официалния сайт, а също така може да бъде открит и на адреса BFU TV в социалната мрежа www.youtube.com.

"Изборният Конгрес на 15 март, който е с начален час 10:30, ще бъде предаван пряко в YouTube канала на централата. Линк към събитието може да откриете на адрес youtube.com/@BFUTV", се казва в съобщението.

Утрешното Събрание е 11-и Конгрес, който е свикан по изпълкома с решение от декември, когато Борислaв Михaйлов подаде оставка. Редовният Конгрес трябваше да се проведе през 2025-а година.

На утрешното събитие претенденти за поста са Георги Иванов, Михаил Касабов, Димитър Бербатов, Георги Градев, Георги Захариев, Манол Иванов, Петьо Костадинов.

Конгресът ще бъде воден от Атанас Фурнаджиев, който е вицепрезидент на БФC в избрания изпълком през 2019-а. Следващият изпълком от октомври 2021-а година все още не е вписан в Търговския регистър. Тогава отново на извънреден Конгрес, Борислaв Михaйлов спечели нов президентски мандат с 241 на 230 гласа срещу Димитър Бербатов. Последваха обаче серия от жалби, които бяха и от двете страни. До момента въпросната новоизбрана управа не е вписана, пише БТА.