0

Л егендата на българския футбол Красимир Балъков напусна поста старши треньор на Септември. Новината идва в доста изненадващ момент предвид това, че столичният тим е еднолично лидер във Втора лига с актив от 29 точки след 13 кръга, като има преднина от четири точки пред втория Монтана, а третият Марек е с 24 точки. Както е известно, първите два клуба влизат директно в елита на родния футбол. 

Балъков си тръгва от столичния квартал “Драгалевци” заедно със своя треньорски щаб. Това той е заявил днес пред футболистите на отбора на сутрешното занимание, пише sportal.bg.

Решението е било взето късно снощи, след като треньорът и собственикът Румен Чандъров имат разногласия основно визията на отбора. Босът на Септември заявил, че не е доволен от визията на тима, който има девет победи, две равенства и две загуби през този сезон и едновременно с първото място е отбелязал най-много попадения - 23, което е с шест повече от втория най-резултатен отбор - Добруджа. 

57-годишният Балъков пое Септември на 5 май т. г., пет кръга преди края на предходния сезон, като зае мястото на Светослав Петров. Тимът обаче не успя да запази мястото си сред майсторите, като изпадна заедно със Спартак (Варна). През лятото Балъков и Чандъров се разбраха да продължат взаимната си работа, като целта пред клуба бе моментално завръщане сред най-добрите в България.

Бившият треньор на Грасхопър, Санкт Гален, Черноморец, Хайдук (Сплит), Кайзерслаутерн, Литекс, Етър, България и ЦСКА 1948 на този етап отказа коментар по темата.

"Сутринта той е заявил решението си и пред отбора и аз ще се съглася с желанието му. Не съм готов с негов заместник, защото решението му ме изненада. Разбрахме се с Краси да води отбора, докато съм готов с неговия заместник. Вярвам, че няма да има сътресения и Септември ще бъде сред лидерите във втория ешалон на българския футбол“, заяви пред dsport.bg Румен Чандъров.