0

В одещите израелски отбори следят под лупа ситуацията с левия бек на Лудогорец Дени Групер, пишат медиите в Обетованата земя, цитирани в днешния брой на в. „Мач Телеграф“.

25-годишният футболист беше привлечен през зимата на 2022 г. за дубльор на капитана Антон Недялков, който през последните години често лекува контузии. В един момент Групер играеше много добре и дори вкара важен гол на ХИК Хелзинки в Лига Европа. През пролетта на 2023 г. обаче самият футболист се контузи много тежко при гостуване на Арда, заради което не игра над половин година.

След като се върна Групер вече Антон Недялков беше здрав, а и испанецът Сон беше фаворит на Георги Дерменджиев за дубльор на капитана. Точно поради тази причина израелецът, който има и румънски паспорт, дори не беше картотекиран за срещите с Динамо Батуми.

Въпреки, че не играе много за Лудогорец – 35 мача за 2,5 г. той е част от националния тим на Израел, като дори в игра в юнските контроли. За родината си има 5 мача. „Орлите“ купиха Групер през февруари 2022 г. от Апоел Тел Авив за 100 000 евро, а към днешна дата стойността му е 500 000 евро.