0

 

В края на сезона изтощението на играчите може да се окаже ключовият фактор за успеха на съперника. Още повече, че Лудогорец има изключително важен последен мач в групата на Лигата на конференциите срещу Нордселанд, а петте срещи в групата бяха върховно изпитание за физиката. 

Какво показват цифрите от есента относно игровото време на футболистите на двата тима. Петимата най-заети от Лудогорец според минутите на терена са били по-дълго време в игра от Густаво Бусато, който пък е номер 1 в ЦСКА по този показател. Трябва да се отбележи, че от въпросните петима рекордьори на „орлите“, всички са полеви играчи.

Десният бек Аслак Фон Витри, който в отделни мачове игра и отляво, е записал внушителните 2476 минути през есента и е номер 1. Със 100 минути по-малко е най-добрият и важен играч на шампионите Якуб Пьотровски. Петицата, която е надхвърлила кота „2000“ включва Гонсалвеш, Вердон и Текпетей. Тримата първи – Пьотровски, Гонсалвеш и Витри, са освен това на най-изтощителните позиции – дефанзивен халф и краен бранител. Що се отнася до бройката мачове, то номер 1 по този показател с по 31 двубоя са крилото Кайо Видал и Гонсалвеш. Първият обаче почти всеки мач е сменян или влиза като резерва, затова по отношение на игровото време е едва на седмо място. Преди него, на шестата позиция, е предпочитаният като титуляр на вратата този сезон – Симон Слуга. Интересно е, че в десетката на най-игралите са двама, които не са сред първи избори, но заради контузии се оказаха в това положение. Това са централният нападател Руан Секо с 1577 минути и левият бек Сон с 1614 минути.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX