0

Е дин от известните футболисти на ЦСКА от 80-те години Ангел Червенков се завръща в треньорската професия, но в Трета лига. Бившият централен защитник ще води тима на Ямбол 1915 от Югоизточната В група, съобщиха от клуба.

Червенков има огромен опит в треньорската професия, водил е редица водещи български отбори, а също така е работил в литовското, украинското и словашкото първенство. Качествата, името и авторитетът му трябва да помогнал на ямболии да излязат от долните места в класирането, където са се наредили след есенния дял. В България е бил старши треньор на Черно море (Варна), Литекс (Ловеч), Локомотив (Горна Оряховица) – все в Първа лига. Също така е бил помощник-треньор в ЦСКА.

За Ангел Червенков работата в Ямбол е своеобразно завръщане към корените. Той е роден в Болярово, а дебютът му в професионалния футбол е именно с местния тим Тунджа (Ямбол). Като войник е привлечен в ЦСКА, където играе три години. След това кариерата му преминава през Локомотив (Горна Оряховица), Етър (Велико Търново) и Монтана. Два пъти вдига шампионската титла на България – веднъж с армейците, и веднъж с Етър. Има 5 мача за националния отбор на страната.

Тимът на Ямбол 1915 е на 15-о място от 20 отбора в Югоизточната Трета лига с 18 точки, само 6 над зоната на изпадащите. През есента тимът записа 5 победи, 3 равенства, а в 11 срещи претърпя поражения под ръководството на друг бивш футболист на ЦСКА Димитър Иванов. Пролетният дял се подновява на 17-и февруари.