0

З вездата на Левски от близкото минало Гара Дембеле изненадващо хвърли кал по "сините", с което определено вече не е от любимците на сектор "Б".  При това от най-гадно естество – допинг. Това се случи в поредната серия на поредицата на „Екип“ - „Разбити съдби“. В нея журналистите Себастиен Тараго и Жул Биан-Роса представят играчи, които са провалили кариерите и живота си. В нея Гарра Дембеле бе нареден до Сиби Каба, талант от Нант, който в момента е клошар и алкохолик. Амаду Аласан, който е принуден да прекрати кариерата си заради сърдечен проблем, както и Венсан Перикар, който от трансфер в Ювентус стига до затвор в Англия. Дембеле обяви, че вина за провала му в Германия имат „сините“. „В България, с края на всеки мач от Лига Европа, имахме вливания. Имаше медицинска сестра с бяла престилка. Сваляш бутонките си и ти правят вливания, защото предстояха други мачове след два или три дни. Нямам идея какво ни инжектираха“, разказва той. В същото време обаче Дембеле твърди, че е бил тестван редовно у нас, но никога не е давал положителна проба. 

"Твърденията на Гара Дембеле са пълни глупости и измислици“, категоричен бе пред „Мач Телеграф“ Тодор Батков, който по това време бе собственик на „сините“. „Говори ужасни неща, които нямат нищо общо с истината. Искате ли да ви разкрия нещо – Гарра Дембеле ми звънна преди 5-6 месеца. Искаше да му пратя пари? Казах му – малко ли изкара при мен. Уредихме го със заплата от 45 000 евро в Германия, от които чисто вземаше 27 000 евро, след като отпаднат данъците. И се провали. Преди това при нас вземаше 12 000 евро, а отделно му плащах и по 1000 на всеки гол. Пропаднал човек. Говори пълни измислици. Тогава лекар при нас бе д-р Жан Филипов, както и д-р Великов, който после отиде в Лудогорец. Не знам какви са тези сестри“, коментира още адвокатът.

Още за скандала с Дембеле и реакцииге на бившия шеф на "сините" Тодор Батков четете в печатното издание на "Мач Телеграф"