0

В неделя Левски се застопори на 19 точки зад ЦСКА, а съответно и от първото място, където в момента доста комфортно, а най-вече и заслужено, се намират Саша Илич и компания. Помните ли обаче къде бяха двата отбора на 18 септември? Едните летяха в облаците след победата с 2:0 в дербито, а другите бяха провесили носове, отписани от всички и изоставени от публиката си, която ги бойкотираше. 

Тогава „сините“ успяха да намалят изоставането си от „армейците“ на 4 точки. Освен това не позволиха на съперниците си да излязат на първо или второ място в класирането. ЦСКА остана трети с 22 точки – една по-малко от ЦСКА 1948 и Лудогорец. За капак тимът от „Герена“ се хвалеше с по-добро нападение - 18 отбелязани гола срещу 16 от страна на „червените“.

И защитата му бе по-стабилна. Левски бе допуснал едва 4 гола, а след дербито тези във вратата на Бусато набъбнаха на 5. „Сините“ имаха и мач по-малко. Всички предвиждаха, че няма да има кой да спре Стоилов и компания и се чудеха дали Саша Илич ще получи въобще зимна шуба на „Българска армия“ или ще бъде изритан към Сърбия след мач или два.

Каква обаче я мислехме, каква стана....

Цялата разработка четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"