0

О свиркването на химна на България от публиката на стадиона в Скопие се обърна  срещу домакините от Северна Македония, чийто отбор бе посечен с 1:0 от българските национали, получили допълнителен стимул и мотивация за победа. Това стана ясно от изказванията на нашите момчета, на които провокацията даде нов хъс на терена.

След мача "лъвовете" отпразнуваха успеха подобаващо, качвайки видео, в което скандират бурно "Българи юнаци". 

Защитникът Валентин Антов, който спаси с глава удар на Алиоски от домакините, който влизаше във вратата, каза: „Най-голямата мотивация за нас дойде от това, че публиката освирква химна ни преди мача. Това ни даде допълнителни сили да се борим през целия мач и да постигнем този успех.“

Защитникът на Монца добави: „България има нужда от такива победи. Радвахме се заслужено след мача. Ние сме млад отбор, който тепърва има да расте. Видяхте, че всички можем да се защитаваме и да играят като отбор“.

Капитанът и голмайстор на България Кирил Десподов изтъкна, че той и съотборниците му са били подготвени за евентуални провокации в Скопие. "Казах на момчетата и преди мача, че ще има провокации и освирквания, не само в националния отбор, но и в клубните отбори, но не трябва да се поддаваме, за да не направим някоя глупост", заяви Десподов.

"Абсолютно можеше да решим мача преди края. В моята ситуацията трябваше да бия. 1:0, но победи и три точки. Рано е да се правят изводи, но промяната се вижда. 

Излизаме да пресираме. Да не вдигаме много главата. Всички вие трябва да разберете, че ни трябва време. Това трябва да е поведението на отбора на терена", каза още Футболист №1 на България за 2021 г.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KIRIL DESPODOV (@despodov32)

Ради Кирилов, който подаде за гола на Кирил Десподов и създаде много проблеми на защитата на домакините, не обърна много внимание на инцидента с него в края на мача.

"Нормална ситуация. Имаше футболна злоба и провокации. Не искам да говоря за политика или нещо извън футбола", каза нападателят.

"Работим като отбор. Важно бе да спазваме тактическата дисциплина и да проявим търпение. Така дойде голът, в края можеше да вкараме и още на контраатаки, не се получи. Тази победа е важна, защото страната ни има нужда от подобни успехи", смята той.