0

С партак Плевен е новият лидер във Втора лига. Отборът на Красимир Бислимов, който е новак в групата, победи с 2:0 като гост Созопол в мач от втория кръг на първенството. Преслав Антонов откри резултата с 24-ата минута, а в 57-ата минута Мартин Стоилов удвои. 

Така плевенчани са с пълен актив от шест точки и без допуснат гол до момента. Созопол е на дъното с нула точки. 

Още в първите секунди на мача домакините можеше да поведат. Жеков проби отляво и намери Гюзелев, но той не успя да засече. В 12-ата минута пред Созопол се откри нова добра възможност. Топката стигна до Ласков отдясно, но той не успя да отправи хубав удар в опразнената врата. 

В 20-ата минута гредата спаси домакините. Антонов изведе Христов сам срещу вратаря. Нападателят напредна и отправи удар по диагонала, който срещна страничния стълб. 

Малко по-късно Спартак поведе. Карамфилов проби отдясно и центрира остро в наказателното поле. Димитров закъсня да изчисти топката, а от това се възползва Антонов, който отправи удар с глава в далечния ъгъл за 0:1. Четири минути по-късно Бояджиев се намеси решително след удар отблизо на Шопов. 

В 57-ата минута плевенчани удариха за втори път. Петър Вуцов не успя да пресече подаване към Антонов. Последният пое топката, напредна и пусна остър пас в наказателното поле. Кълбото се озова в Христов, който върна за Стоилов, а той от няколко метра не сбърка за 0:2. 

В 64-ата минута Спартак получи право да изпълни пряк свободен удар фронтално срещу вратата. Зад топката застана Антонов, който отправи силен удар, но след намесата на Бояджиев топката срещна гредата и излезе в ъглов удар.

Срещата бе изгледана от кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов и селекционера на Босна и Херцеговина Ивайло Петев.