0

Роман Прохазка е добре познато име у нас благодарение на петте си сезона в Левски. 34-годишният словашки халф има 24 гола в общо 174 мача със синята фланелка и се превърна в един от любимците на Сектор Б заради отдадеността и непримиримостта си на терена. След тригодишен гурбет във Виктория Пилзен (Чех) и Гурник Забже (Пол) през 2021-а Прохазка се завърна в родния Спартак Търнава, с който спечели два пъти поред Купата на Словакия (2022 и 2023), а специално за читателите на "Мач Телеграф" полузащитникът сподели очакванията си преди утрешното гостуване на Лудогорец в откриващия кръг от Лигата на конференциите.

- Роман, как си? Радваш ли се да се завърнеш в България?
- Добре съм, благодаря. Победихме през уикенда така че настроението в отбора е добро. Завръщам се в България след колко години - май станаха вече седем откакто си тръгнах от Левски. Но се радвам и чакам с нетърпение пътуването до Варна.
- С какво настроение ще пристигне Търнава в Разград? Началото на сезона беше колебливо за вас, имате само 8 точки от 6 мача?


- Ами, успяхме да победим за Купата на Словакия преди седмица (б.р. 8:0 като гост на аматьорския Шурани), бихме и за първенство през уикенда последния мач (4:3 като гост на Михаловце). Вярно е, че не бяхме убедителни откъм резултати в шампионата, но доста бяхме съсредоточени върху Лигата на конференциите, където все пак успяхме да влезем в груповата фаза.

Какво мисли за формата на Лудогорец и какво го свързва с Ивайло Петев - само в днешния брой на "Мач Телеграф"