0

Л евски гостува на Ботев (Враца) в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион "Христо Ботев" е от 17:30 ч. и ще бъде ръководен от Георги Давидов.

"Сините" ще опитат да надигнат глава след отпадането от Sesame Купа на България.

Столичният тим загуби драматично от Хебър и по този начин единственият шанс за участие в Европа остава именно през първенството. Отборът на Николай Костов заема шесто място в класирането, на седем точки от третата позиция. В последния кръг Левски надделя над Локомотив (Пд) и прекъсна негативната си серия от 5 поредни шампионатни срещи без победа.

Моментът за "сините" да увеличат актива си изглежда подходящ, тъй като се изправят срещу тима на Ботев (Враца), който е на предпоследното място в елита.

Футболистите на Христо Янев са в много слаба форма - врачани имат само един успех в последните си девет мача в efbet Лига. Преди седмица отборът допусна тежко поражение от Лудогорец с 0:5.

 

Николай Костов няма да може да разчита на контузения Джавад Ел Джемили и наказания Асен Митков. Очаква се в състава да се завърне Хосе Кордоба, който пропусна последните два двубоя на "сините".

Първата среща между днешните съперници на "Герена" завърши с минимален успех на Левски.