0

[Името на Кирил Десподов беше най-коментираното в балканския футбол в последните дни. В крайна сметка Футболист номер 1 на България подписа с ПАОК след 3 изключителни сезона с Лудогорец. "Мач Телеграф" беше първата медия, извън официалния сайт на ПАОК, за която интервю даде капитанът на националния отбор. Ето какво каза той специално за нашите читатели.

-Киро, честит трансфер! Олимпиакос, Фенербахче, Звезда, Партизан, като в крайна сметка подписа с ПАОК. Как избра точно този клуб?
-Беше много тежко в последните дни. Бях по цял ден на телефона и постоянно говорех с различни хора. Много съм радостен, че ме свързваха с такива грандове, но в интерес на истината беше лесно да избера точно ПАОК. Те показаха много голямо уважение към мен. Тук е моментът да разкрия, че преговарях с Краснодар месец и половина, но просто нямаше как да подпиша с тях заради положението в Русия. 


 

Кирил бе представен по уникален начин

 Кирил бе представен по уникален начин

-Кога дойде офертата от ПАОК?

-В петък, ден след мача с Аякс, който Лудогорец спечели с 1:0. Говорих с моите мениджъри за техния интерес и след два часа пристигна официалната оферта. В интерес на истината много бързо станаха нещата. Аз още бях в Амстердам, качих се в самолета и след като прибрах, до два часа след полунощ бях на телефона. Вече се бях разбрал с тях, но трябваше и Лудогорец да приеме предложението на ПАОК.
 

Той е едва вторият българин в ПАОК

 Той е едва вторият българин в ПАОК

-Знаем, че Лудогорец не продава лесно...
-Да, така е. И това е нормално, Аз направих много силен сезон, вкарах 19 гола и дадох 22 асистенции, отбелязах 7 попадения и за националния тим. Лудогорец е нормално да иска за мен 6-7 млн. евро, но аз не съм на 20 години. Скоро ще навърша 27. Ако аз трябва да избирам в кой да вложа тази огромна сума, естествено бих избрал да го сторя в млад футболист.

Цялото интервю - само в "Мач Телеграф"