0

А ктьорът и голям фен на Левски Кирил Ефремов, сподели пред в. „Мач Телеграф“ мнението си за всичко случващо се на „Виваком Арена - Георги Аспарухов“ през последните дни.

„Преди дни Наско Сираков твърдеше, че не се работи по отстраняване на Станимир Стоилов от Левски. Мъри на пресконференцията си след победата над Локо Сф сподели, че е имал две важни условия, за да остане и ги е казал на Сираков. После излиза собственикът на клуба и твърди, че условията не били две, ами били три, като третото било неизпълнимо...И на този фон се твърди, че спонсорът е изпълнил всичко, което е поискал Мъри.

Е, за какво тогава си тръгва?! ОК, дали са 9 милиона лева, но и това не го разбирам. Как се стигна до тук, че да се разбие тандема Наско Сираков – Станимир Стоилов?! Защо беше допуснато това да се случи? Сираков сподели, че има проблем с Ивайло Ивков, не се е бил държал уважително към него... Е, ние сме се събрали да работим, или да се харесваме?! Никой не казва каква е конкретната причина за раздялата. И в един момент излиза Стоилов и заявява, че е много доволен от работата, която Ивков е свършил до този момент в Левски. 

Стоилов казва едно, а Сираков точно обратното.

Не искам да взимам страна, защото и двамата са легенди на Левскии, а това, което се случва на никой, който обича този клуб, не му харесва. И все пак - в едно интервю миналата година Сираков сподели, че е направил всичко, за да върне Мъри у дома и ще си тръгне преди него, ако се наложи. Е, защо не го е направил... Питам, имало ли е, има ли и в момента външен натиск от една или друга страна върху Наско? Оставете Мъри да работи за доброто на Левски! Загубихме Михаел Шумахер на българския футбол! Той е единственият, който може да работи правилно и да го еня какво се случва в този отбор. С помощта на спонсора съм сигурен, че нещата могат да се получат. Сега гледам с мъка разделението между феновете, което е пагубно за Левски. Излязоха хора, които започнаха да благодарят на Стоилов за Купата на България, но и за 11-те поредни мача без победа.

Благодарят му за ПАОК, ама му благодарят и за Хамрун. Благодарят за Уелтън, Цунами, Петрис, Кордоба и т.н. Също така не пропускат да му благодарят и за Блажевич, Шеху, Олдър и т.н. Толкова ли са му неизпълними условията на Стоилов?! Кой премълчава истината и кой лъже. Сега от друга гледна точка - Сираков какво трябва да направи... Да се изпокара със спонсора, да върне Ивков и какво ни чака след това без спонсор?! А Окръжна?!

Искам да попитам: Каква е офанзивата да се разделят Сираков и Мъри? Някои неща не се казват. Част от истината се премълчава. Това е патова ситуация! Разделите и интересите са огромни и е нормално, защото това е Левски. Искам Станимир Стоилов да излезе и да каже какви са тези договори и какви трябва да бъдат, ако едната страна не е удовлетворена?! Кое трябва да се промени, как ще се промени и защо ще се промени?! Искам да попитам Наско Сираков, какви са му проблемите с Ивайло Ивков, защото звучи смешна причината, че се е държал неуважително. Другият ми въпрос е отново към двамата.

Как така Стоилов казва, че отбора е на плюс около 6 милиона за миналата година, а другият ден по-късно твърди, че е на минус 1 милион. Това, което се случи през тези дни ще върне назад и то много назад Левски! И последното ми питане е две или три са условията на Стоилов и защо са неизпълними?“, завърши Ефремов.

ВЪПРОСИТЕ НА КИРИЛ ЕФРЕМОВ  КЪМ НАСКО СИРАКОВ

1. Левски на плюс 6 милиона ли е или на минус 1 за миналата година?

2. Какъв е проблемът с Ивайло Ивков, довел до неговото отстраняване?

3. Две или три са били условията поставени от Станимир Стоилов преди да напусне?

ВЪПРОСИТЕ КЪМ СТАНИМИР СТОИЛОВ

1. Месил ли се е Наско Сираков или спонсорът в спортно-техническата част?

2. Ако Левски не се управлява правилно, то как трябва да се случва това? 

3. Какво трябва да бъде променено в договорите с благодетелите, по какъв начин и защо?

Автор: ПЕТЪР-ДЕЛЯН ИВАНОВ