0

Е дин от емблематичните фенове на Левски Кирил Ефремов също сподели емоциите след спечелването на Купата на България. Той коментира какво ще е важно според него да се запази в отбора и за напред.

“Вярвах в това, че Левски ще се оправи и ще започне да печели с този треньор. Благодарение на правилната работа на Станимир Стоилов стигнахме до този успех. Сплоти отбора, феновете и Левски отново е едно. Това, когато го имаш, успехите рано или късно идват. При нас дойдоха навреме. Точно, когато трябваше и срещу най-правилния съперник. По-голяма и по-сладка Купа от тази, надали ще имаме. Едно е да победиш някой отбор, друго е да биеш вечния съперник във финала. Левски „хвана последния влак“, за да се бори за място в топ 3 в първенството и го направи. 13 години чакаме този трофей и не може да бъде по-сладко. Загубихме три финала за Купата на България и то в моменти, когато Левски имаше много по-добри възможности, а играехме и срещу по-преодолими съперници. Винаги идва Видовден и той дойде за Левски“, започна Ефремов.

„Просто трябва това да се надгражда и да се работи в тази посока. Мъри е много земен човек. Той се е научил и преподава това, което знае. Ако мога метафорично да кажа Стоилов за Левски е като Йохан Кройф за Барселона. Нека този негов почерк и това, което прави и извън тренировъчния процес, ако може да се запомни дори и да се запише някъде. Това е много важно, защото много бързо може да се върнем на нулата. Когато имаш такъв отбор, рано или късно ще дойдат и парите и рекламодателите. Ще започнеш и да продаваш футболисти, артикули и в клуба ще се генерират средства. Ще започнат да се печелят пари и от европейски срещи. Мъри върна Левски там, където му е мястото. Оттук-насетне искам да виждам така „сините“ да играят. Когато играе по този начин, винаги ще има и хора и победи и средства. Затова Стоилов е толкова важен за клуба. Той и неговата философия. Цялото ръководство и футболисти заслужават едно голямо браво“, продължи той.

„Мъри разбира от футболистите, които привлича. Факт е каква отбрана има в този момент отбора. Стоилов каза преди време истината за състоянието на Левски. Целта му е вероятно това. Да не дава големи обещания, но да се правят постепенно нещата. По-важно е в крайна сметка Левски да го има. Реално погледнато треньорът и щабът опазиха тези футболисти в 10 поредни мача. Той играеше с две-три резерви. За да има конкуренция и да надгражда, трябва да има поне още петима и да се чуди кой да пусне в игра. Хората мислят вече за европейските клубни турнири и мечтите им са безкрайни. Реално погледнато ние преди броени часове не знаехме дали ще играем в Европа. И два мача да изиграем пак е постижение. В крайна сметка като излезеш срещу някой отбор в такъв мач виждаш какво ти е нивото“, продължи Ефремов.

„Ако имаме късмет и се падаме с отбори от нашата черга може и да започне отново „Синята приказка“. Предстои и финал за Суперкупата. Очаквам един съвсем различен мач от тези за Купата на страната. Ще има интрига, защото и двата отбора са много сериозни противници. Стадионът ще бъде пълен и дай Боже да вземем и този трофей. Защо да нямаме две купи за два месеца. За мен по-важно е тази игра на Левски да се запази и дори да стане по-добра. Видяхме един дървен мач срещу ЦСКА. Някои играчи за първи път излязоха на финал и мен ми хареса дисциплината на отбора. Видях желанието и то трябва да се запази. Дано да успеем да се противопоставим на Лудогорец и в първенството“, завърши Ефремов.