0

С тарши треньорът на Спартак Варна Тодор Киселичков остана много впечатлен от атмосферата по време на варненското дерби срещу Черно море, което завърши 0:0.

„Искам да изкажа благодарности на публиката за подкрепата. Получи се невероятна атмосфера. Получи се зрелище на трибуните, отдавна не бях участвал в мач с такъв заряд и атмосфера. Надявам се в следващите мачове да ги зарадваме с победа. Реалният резултат е равен. Черно море владееше топката повече, а ние чакахме на контра. Ситуацията на Денис Баланюк беше най-чистата в мача. Точката е справедлива, но съжалявам, че не са три“, заяви наставникът на „соколите“ след края на мача.

„Със сигурност това е малка крачка напред в нашето развитие, но имаме още много да извървим. Мъчим се, работим постоянно. И в предишни мачове не бяхме надиграни. Ако бяхме спечелили някои от предните си мачове, в които не заслужавахме да загубим, сега ситуацията щеше да е много по-добра“, допълни Киселичков относно ситуацията в Спартак Варна.

Колегата му в Черно море Илиан Илиев пък смята, че „соколите“ са направили всичко възможно, за да не загубят и са успели. 

„Има емоции, разбира се, цяла седмица беше така. Съжаляваме, че не успяхме да победим. Спартак направи всичко възможно да не загуби и успя. Първото полувреме имахме по-чистите ситуации. Ако беше влязла някоя от тях, щеше да се отвори мачът“, каза Илиев.

„Спартак играе 5-4-1 затворено и трябва да си търпелив. Ако вкараш, мачът се отваря. Обстановката беше добра. Отборът, който гради и е далеч от вратата си, е подложен на шанс да сгреши и да бъде наказан на контраатака. Имахме доста ситуации, които трябваше да завършим. Спартак спечели точката и продължаваме напред. С тия три равни малко се отдалечихме от първите отбори. Можеше да сме по-напред“, добави той.