0

Л евски са пристигнали запитвания за Илиян Стефанов. Към него интерес има от няколко клуба от чужбина, които опипват почвата за евентуален трансфер, научи „Мач Телеграф“.

Нани, както го наричат феновете, разцъфна в родния си клуб, след като преди това бе резерва в Берое. Той дори се превърна в един от играчите, които са твърдо в полезрението на националния селекционер Младен Кръстаич. Контузии обаче му попречиха да се представи дори още по-силно през миналия сезон. Той обаче спечели сърцата на феновете, след като се появи в Сектор Б по време на дербито с ЦСКА, завършило 0:0 през април. Стефанов не игра в него именно заради травма. По време на подготовката той успя да се разпише веднъж – при 3:1 срещу Марица.

Цената му според авторитетния сайт Transfermarkt е около 1 милион евро, но от “Герена” може да се съгласят и на малко по-ниска сума. “Сините” обаче ще трябва да платят и сериозен процент от бъдещ трансфер на бившия му клуб Берое. Заралии пуснаха Нани в Левски, но си запазиха 20% от следваща продажба на играча, стига цената му да не е под 150 хил. евро. Интерес към Стефанов има от Белгия, Полша и Чехия.