0

О ткриваме стадиона на 29-и. Оттам нататък пожелавам успех на клуба и на националния отбор. Сигурен съм, че тук ще играе националният отбор. Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров-Зико на пресконференция във връзка с влизането в експлоатация на стадион „Христо Ботев“.

“Винаги да има радост на този стадион, и успехи. Да го завършим както сме поели ангажимент. Виждате – всичко е перфектно, до последния детайл. Срокът беше кратък. Доста пъти говорихме с г-н Филипов. Така е било, така е трябвало. Имаше КОВИД-19, война в Украйна. 

Това спря доставките на желязо, цимент. Имаше вътрешна съпротива. Когато спряха оперативките в един хотел тук наблизо, нещата потръгнаха. Затова сме обединени – да вървим напред“, отбеляза още Здравко Димитров. 

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков връчи на кмета на Пловдив Здравко Димитров разрешението за ползване на стадион "Христо Ботев".

Шишков посети Пловдив, за да участва в работна среща в сградата на Областната администрация, на която беше обсъден проектът за водоснабдяване на града и региона с питейна вода от каскада „Доспат – Въча“. След срещата министърът предаде лично на кмета на Пловдив разрешението за ползване на спортното съоръжение.

"Мога да кажа, че стадионът на Ботев (Пловдив) е един от големите и дълги проблеми на Пловдив. Виждам, че разрешението за строеж е от 2012 година. Преди един час беше издадено разрешението за ползване на стадион "Христо Ботев“ от колегите от ДНСК. 

Връчвам го на кмета с пожелание да завърши и вторият етап на строежа. С пожелания и стадион "Локомотив“ да бъде завършен. Пловдив, освен като една изключително културна столица, да продължи да се развива и като една изключително силна зона за спорт, защото Пловдив е град, създал изключително много добри спортисти на България", заяви министър Шишков.

Както е известно, в сряда оглед на стадион "Христо Ботев" мина Държавната приемателна комисия, която не откри забележки по строителството и даде разрешение съоръжението да бъде въведено в експлоатация.