0

Л евски влиза в дербито с най-силната атака в Първа лига. "Сините" са вкарали цели 23 гола, с шест повече от втория в списъка - Лудогорец. В същото време ЦСКА е с едно от най-слабите нападения. "Червените" са отбелазали само 8 гола, а с по-малко от тях - 7, са само Берое и Локомотив София.  Трябва да отчетем, разбира се, че ЦСКА стартира сезона без класен централен нападател, ако това може да се приеме за някакво оправдание.

Очаква се Левски да излезе с двама нападатели, а ЦСКА да започне с един, а евентуално през вторача чат да станат двама. Те обаче ще са разположени по различен начин. Тези на "сините" - Мустафа Сангаре и Алекс Колев, ще играят един до друг, а тези на ЦСКА - Аарон Исека и Годуин Коялипу, един зад друг, ако въобще се съберат на терена.

Това в никакъв случай няма да е единствената разлика в атаките на двата отбора. Те са много. Като се започне от факта, че "синият" тандем е вкарал 10 гола, а "червения" - 3, преминем през нивото на сработването им като екип и завършим в най-важното - качествата и стилът им. 

Реално в събота ще стане ясно, кое ще е по-важно за победата в дербито - мощта или бързината. 

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"