0

Ц СКА си има треньорски шеф и това е Саша Илич. Клубът има и бос, който взима най-важните решение - Гриша Ганчев. На терена по време на мачовете обаче шефът е само един - Амос Юга, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

Това показа уникално видео, публикувано от "червените", заснето по време на мача със Септември. "Армейците" спечелиха с 1:0 този двубой, след като вкараха скандален гол.

На въпросните кадри са заснети действията и думите на Амос Юга по време на мача и на почивката. От видеото ясно се вижда, че африканецът е категоричният командир на "червените" футболисти. Той постоянно дава указания към съотборниците си, а това важи и на терена, и в съблекалнята. Припомняме, че преди време в интервю за "Мач Телеграф" бившият треньор на "армейците" Бруно Акрапович обяви, че Амос Юга е "босът на терена". Босненецът дори имаше проблеми с действията на играча, защото той понякога си позволявал да преправя тактиката на тима.

"Хора събудете се, какво по дяволите правите", пита в един момент Юга на висок тон по време на мача със Септември, който не мина гладко за тима. "Отивай, не ми пука, отивай там", заповядва по-късно на съотборник, за който не става ясно кой е.

Универсалният боец на ЦСКА съветва дори капитана на тима Юрген Матай, а начинът по който "лалето" слуша внимателно, показва, че това не се случва за първи път. "Бъди умен, не спирай да защитаваш", казва Юга на Матай.

Амос не подминава нито съдията, нито съперниците със съветите и указанията си. "Контактът си е контакт, фаулът си е фаул", напомня на висок тон "червеният" лидер на рефера. "Не говоря с теб, така че изчезвай", пък гласи призив към играч на Септември. 

Юга е основна движеща сила и по време на почивката, където първо с благ тон дава указания на партньора си в защита Христият Петров: "Когато има достатъчно хора в тази зора, промени я". После пък говори на целия отбор: "Губим глупави топки, трябва да сме компактни".

“Какво говори един играч на терена по време на мач? А в съблекалнята? А помежду си? Всичко онова, което се случва далеч от феновете и остава скрито за вас, разкриваме в новия епизод на InsideCam.

През всички 90 минути на мача, както и на полувремето, записвахме наставленията на Амос Юга и репликите, които си разменят футболистите ни. Най-интересното отделихме в ексклузивни 11 минути, в които получавате вътрешен достъп и една различна гледна точка на мача.

Продължаваме с пълна сила да ви доближаваме до любимия ни отбор по разнообразни начини. Знаем колко много всеки от вас милее за ЦСКА и представянето на тима ни, затова искаме да се чувствате част от отбора. Благодарим ви за подкрепата! Очакваме ви отново в събота! Саша Илич и тимът имат нужда от вас”, пишат от ЦСКА по повод заснетия клип.