0

К метът на Благоевград Илко Стоянов благодари на феновете на местния Пирин, които подкрепиха отбора на мача с Левски. Той изрази надежда запалянковците да засвидетелстват подкрепата си и на срещата с Хебър, която ще се играе в събота (11 март) от 12:30 часа на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград. 

Публиката на "орлетата" засвидетелства своята подкрепа, като напълниха трибуните на стадиона, след като собственикът на клуба Пол Белогур обяви, че се оттегля и дарява всичките си акции на общината. 

Темата предстои да бъде разглеждана на сесия на Общински съвет – Благоевград утре, 9 март. 

Пред журналисти днес кметът на Благоевград Илко Стоянов посочи, че след решение на общинските съветници ще стане ясно дали общината ще стане собственик на тези акции. 

Те ще бъдат получени от Общински футболен клуб Пирин, който към момента държи 10 процента от акциите на ПФК Пирин, каза още Стоянов. 

Към днешна дата е получена информация, че задълженията на клуба към НАП възлизат на 35 хиляди лева. 

„Тази сума не е голяма и няма да е проблем да се погаси“, допълни кметът на Благоевград. Той допълни, че към момента имат информация за финансовото състояние на отбора от настоящия собственик. 

Предстои, в случай че общината получи акциите, да бъде извършен финансов одит. 

Към момента общината отделя средства за поддържане на спортните бази в града, както и детско-юношеската школа. „Не е присъща дейност на общината да развива бизнес, затова ще търсим подкрепа от местния бизнес“, каза още Илко Стоянов.

До момента е проведена среща с предприемачи, насрочени са още такива. 

„Бизнесът има готовност да помогне, но трябва да имаме яснота какви суми са необходими, а  това ще разберем след одит“, допълни Стоянов. 

Клубът има шанс да съществува, ако намерим около 30 представители на бизнеса, които са готови да помогнат срещу реклама, каза още  Илко Стоянов. 

Помощ оказват и поддръжниците на Пирин, които могат и за предстоящия мач с Хебър да напълнят стадиона в Благоевград и да закупуват онлайн билети.